Ανοιχτή πόρτα

«Θα έρθουμε μια νύχτα», του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Προσβάλει τον Ελληνισμό βάναυσα ο Τούρκος Πρόεδρος, σε καθημερινή σχεδόν βάση, με τις απαράδεκτες απειλές του σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Και μάλιστα φαίνεται να το απολαμβάνει. Να μας μαλώνει που δεν κάνουμε αυτό που απαιτεί και ταυτόχρονα να μας προειδοποιεί για τις συνέπειες της ανυπακοής μας.
Στο ρεπερτόριο των λαϊκών του ασμάτων έχει προσθέσει και τους στίχους του τραγουδιού «Θα έρθουμε μια νύχτα» που αναφέρεται στην εισβολή στην Κύπρο, προφανώς, τώρα, «θα έρθει» για να «απελευθερώσει» τα νησιά του Αιγαίου που είναι, όπως λέει, «υπό κατοχή».
Τι αλαζονεία; Τι τρέλα;
Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει ο άνθρωπος να πει για να καταλάβουμε ότι η «υπομονή του», όπως λέει και ξαναλέει, εξαντλείται;
Αυτό που είναι τόσο φανερό πια, αυτό για το οποίο προειδοποιώ για χρόνια ότι θα συμβεί, υπάρχουν πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα, που συνεχίζουν ακόμα να υποτιμούν.
Μην του δίνετε σημασία, αυτά τα λέει για εσωτερικούς λόγους κ.τ.λ.
Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι έτσι. Τα εννοεί. Προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Πιθανόν ακόμα και να έχει προσδιορίσει και ποια νύχτα «θα έρθει».
Ακούγεται τρελό. Ακούγεται εφιάλτης. Κι όμως αυτή είναι η κατάσταση.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Το βασικότερο είναι η σφυρηλάτηση εθνικής ομοψυχίας. Το αντίθετο θα είναι ό,τι χειρότερο. Η έλλειψη ομοψυχίας θα δώσει στον Ερντογάν την εντύπωση ότι τώρα, με το έθνος διχασμένο, άρα αποδυναμωμένο, είναι η κατάλληλη «νύχτα να έρθει».
Εχει η Ελλάδα και άλλα προβλήματα; Βεβαίως και έχει.
Ομως ωχριούν μπροστά σε αυτό.
Ακόμα, εξυπακούεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
Επίσης, το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Πόσο παρανοϊκό είναι μια χώρα μέλος του να απειλεί -να εκβιάζει- μια άλλη χώρα μέλος του;
Δεν θα ήταν τραγικό αν το ΝΑΤΟ, παράλληλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε να αντιμετωπίσει και μια σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας;
Και δεν θα ήταν ο Πούτιν πανευτυχής αν αυτό συνέβαινε;
Τέλος, κάθε σενάριο αποτροπής σύγκρουσης Ελλάδας με Τουρκία καταλήγει σε αυτό το ερώτημα: H Αμερική τι κάνει τώρα και τι θα κάνει αν ο μη γένοιτο χρειαστεί;
Και πάντως, με το… καλό να «έρθει μια νύχτα». Θα περάσει καλά!

SHARE
RELATED POSTS
Κλάφτα Χαράλαμπε, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Συμβολή του βιβλίου του Βαγγέλη Παυλίδη στους Διπλωματούχους Ξεναγούς Δωδ/σου
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: Ἀποβιομηχάνιση τῆς Ἑλλάδας καί ἄλλοι μύθοι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.