
Ο Ηλίας Καραβόλιας είναι Οικονομολόγος με ειδίκευση Γενικής Θεωρίας και Οικονομικής Πολιτικής. Κατέχει Master of Arts από το European Institute of Philosophical Anthropology.
«Ο σημερινός Έλληνας βγάζει γλώσσα πριν στήσει αφτί»
Βασίλης Παπαβασιλείου – In memoriam
«Ζω σημαίνει ξεχνώ. Ή θυμάμαι κατ’ επιλογήν. Είναι αβάσταχτο να τα θυμάται κανείς όλα.
Αν τα θυμόμασταν όλα, θα είχαμε ήδη γίνει μνημεία εν ζωή! Σε ακινητοποιεί η καθολική επικράτηση της μνήμης(….) Δύσκολα πετάω. Δηλαδή αφήνω να συσσωρευτούν πράγματα γενικώς. Φαίνεται ότι με το τυπωμένο χαρτί πρέπει να έχω μια σχέση ψυχαναλυτικού τύπου. Νιώθω ότι η παρουσία των βιβλίων στο σπίτι, στον χώρο γενικότερα, με προστατεύει από κάτι(…)
Πρέπει να σας πω ότι έμαθα να διαβάζω εφημερίδα πριν πάω σχολείο.Ίσως η καταγωγή της θεατρικής μου κλίσης να έλκεται από την τελετουργία της θείας λειτουργίας(….)
Το θέατρο είναι αυτή η διαλεκτική σχέση. Στήνεις τους κανόνες του παιχνιδιού και διασκεδάζεις με το ενδεχόμενο της υπέρβασής τους(…)
Από μια άποψη είναι ένα είδος εκδίκησης η σημερινή ζωή του μεσοέλληνα στο μεγαλείο του παρελθόντος. Η μόνη εκδίκηση του παρελθόντος είναι η καταδίκη του σύγχρονου Έλληνα να ζει χωρίς ουσία. Το μεγαλείο του παρελθόντος μάς καταδίκασε σε ακινησία. Μετέτρεψε τη σύγχρονη Ελλάδα σε ένα βασίλειο σχολιασμού των πραγμάτων, των περίφημων κακώς κειμένων. Μας καταδίκασε στην τυραννία του σχολίου»
(1993 – συνέντευξη του Β. Π. στον Θανάση Λάλα)