Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η υποκρισία, της Μαρίας Γεωργαλά

Spread the love

Η Μαρία Γεωργαλά  είναι MSc Επικοινωνιολόγος/  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (GCDF)/ Corporate Advisor & Trainer 

mgg2.jpg

 

Με κοιτάς, δίχως ντροπή και ενοχή, για όσα λες και κάνεις.

Σαν να μην υπάρχω, με κοιτάς,  ούτε καν σαν είδωλο δικό σου στον  καθρέπτη, δεν με αναγνωρίζεις. Τέτοιος ξιπασμός ή ξεπεσμός. Θέλεις να είσαι μοναδικός. Ο ένας και μοναδικός.

Ανάλαφρα βαδίζεις μες τη πόλη, υποδυόμενος κάποιον από τους χιλιάδες ρόλους, του προστάτη  της κανονικότητας.

Όπως  αυτός του  ‘γνωστού αγνώστου’ που φτιάχνει μολότοφ. Ή εκείνου του “έντιμου αστυνομικού”, που μοιράζει ναρκωτικά στα στέκια.  Κορυφαίος είσαι και ως  ιερέας παιδεραστής,  ως  διακεκριμένος επιχειρηματίας,  που έχει σαπίσει στο ξύλο τη γυναίκα και τη κόρη του, ως  προοδευτικός , που δεν μπορεί να αντέξει  τον ομοφυλόφιλο συνάδελφό του, ως πολιτικός που πουλιέται, ( ούτε καν για  τριάντα αργύρια),  ως υπεύθυνος σε μη κυβερνητική οργάνωση,  που ξάφρισε, ό,τι στάλθηκε για όσους δεν έχουν, ως πατριώτης που την ‘’έπεσε’’ στα σουβλάκια για να εκδικηθεί τους “επικίνδυνους άλλους”, ως γονιός που κατέλαβες το σχολείο, γιατί ‘’εκτός του ότι είναι αλλόθρησκοι έχουν και ηπατίτιδα’’, ως εκ του ασφαλούς “άριστος” που ανέχεσαι μόνο τους ‘’άριστους’’, ως πανεπιστημιακός ,  που  δημιουργεί με κάθε τρόπο την “αυλή του’, ως ανθρωποφάγος τηλεοπτικός αστέρας, που εκσπερματώνει δημόσια πίσω από τη πλάτη νεαρών κοριτσιών, χτυπώντας καθησυχαστικά στην πλάτη τον πραγματικό δράστη. “Μη φοβάσαι”, του λες. “Τίποτα δε θα πάθεις. Αν θέλω εγώ, υπάρχεις. Αν σε ξεχάσω, σε ξέχασαν όλοι’’ .

Αλλά, σε αυτό που δεν σε ξεπερνάει κανένας- Επίδαυρος σου λέω- είναι όταν μπροστά στις κάμερες λες την απίστευτη ατάκα σου, στη πλατεία της συνοικίας ή του χωριού.

“Ήταν πολύ καλό παιδί, κανένας μας δεν είχε καταλάβει τίποτα. Εγώ δεν ξέρω…’’ Εκεί τα δίνεις όλα. Αnd the Oscar goes to…’’

Ε !καλά τώρα, θα πεις, έτσι ήταν πάντα η ζωή. Υπερβολές, θα πεις. Δεν έκλεψα και εκκλησία, θα πεις.  Και θα ευχαριστήσεις δημοσίως τον Κύριο, γιατί πρόσφατα έμαθες ότι τιμωρείται ξανά η βλασφημία προς τα θεία.

Επειδή για όλα είσαι ικανός. Όχι όμως και γι’ αυτό.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι Επιστήμες στα Απολυταρχικά Καθεστώτα, του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή
Ποιοι διετέλεσαν ως Υπουργοί Εθνικής Άμυνας από το 1974 και μετά
Γατάκια ή ψάρια;, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.