Πόρτα στον Κόσμο

Η τιμωρία του Μπάνον ως παράδειγμα για άλλους, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Κάπου έπρεπε το Κογκρέσο να τραβήξει την γραμμή. Δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί στους ανθρώπους του πρώην προέδρου Τραμπ να συνεχίσουν να το περιφρονούν επιδεικτικά χωρίς συνέπειες.

Ο νόμος είναι νόμος. Αν δεν εφαρμόζεται, εξασθενεί. Και γίνεται παράδειγμα και για άλλους.

Ετσι φτάσαμε στα γνωστά τραγικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου όπου ένας όχλος εισέβαλε στο Κογκρέσο για να αποτρέψει την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία της χώρας.

Και είναι από τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα μεταξύ των πολιτικών που συνεδρίαζαν, ανάμεσά τους και ο τότε αντιπρόεδρος.

Δεν συναντάμε ανάλογα γεγονότα στην Αμερική, στην πρώτη Δημοκρατία του Κόσμου, από την ίδρυσή της, αν ποτέ.

Πρόκειται για γεγονότα που συγκλόνισαν συθέμελα την αμερικανική Δημοκρατία. Που δημιούργησαν αμφιβολίες διεθνώς για την σταθερότητα και την καταλληλότητα του συστήματός της, που ενθάρρυναν αυταρχικούς ηγέτες ανά τον Κόσμο, δημιουργώντας μια νέα ανταγωνιστική πολιτική συμμαχία, αντίθετη προς την δημοκρατία.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν τα γεγονότα αυτά να μείνουν ανεξερεύνητα, να μην κατανοηθούν σε βάθος οι λόγοι και να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί που βρίσκονται πίσω τους.

Το Κογκρέσο παρά τις δριμύτατες αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών, όρισε μία επιτροπή γι’ αυτό το σκοπό.

Μεταξύ των μαρτύρων που κάλεσε να καταθέσουν και να παρουσιάσουν στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους είναι και ο Στίβεν Μπάνον (Steven Bannon), παλιός συνεργάτης του πρώην προέδρου Τραμπ.

Εκείνος όμως αγνόησε την κλήτευση του Κογκρέσου. Αν δεν υπήρχαν συνέπειες σε βάρος του, τότε η νομοθετική εξουσία του Κογκρέσου θα ετίθετο σε μεγαλύτερη αμφιβολία.

Το παράδειγμα του Μπάνον το ακολουθούν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Τραμπ, προφανώς με την υπόδειξη του ίδιου.

Μετά τα γεγονότα αυτά απομένει να δούμε πόσοι θα συνεχίσουν να περιφρονούν τις αποφάσεις του Κογκρέσου και πόσοι θα συνεργαστούν μαζί του για να   γίνουν γνωστά τα όσα συνέβησαν και κυρίως για να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν.

SHARE
RELATED POSTS
. . . _ _ _ . . . ( 🆘 ), by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Άκου την ηχώ! – Listen to the echo!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Νιγηρία: εστιατόριο σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.