Ανοιχτή πόρτα Βιβλίο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου και “ο Ιππότης με το τριαντάφυλλο”, της Τζίνας Δαβιλά

Τζίνα Δαβιλά

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

 

Η Τίτσα Πιπίνου κάνει λογοτεχνία. Συγγραφεί από το 1994 με πρώτο βιβλίο της την “Γυναίκα της Σκιάς” σε εκδόσεις Στρατή Φιλιππότη και έκτοτε συνέγραψε οκτώ μυθιστορήματα και ένα δοκίμιο για τις Γυναίκες της Δωδεκανήσου (2012). Βιβλία της είναι: «Τέσσερις μέρες του Μάρτη» (1997), «Για να θυμάσαι τη Λοΐδα» (1997), «Ονειροπαγίδα» (1999), «Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια» (2002), «Το Σ’ αγαπώ σε ξένη γλώσσα» (2004) και «Ζωή χωρίς φιλοδώρημα» (2007). “Το παλιό ξενοδοχείο» ήταν η επαφή της με την Ρόδο που νοσταλγεί, ενώ το τελευταίο της σύγγραμμα, το παραμύθι “Ο Ιππότης και το τριαντάφυλλο” έχει ήδη διαβαστεί από τους μαθητές των Δημοτικών και του Γυμνασίου Ρόδου γεμίζοντάς την χαρά.

Τα βιβλία της έχουν ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη μου. Είναι τρυφερή, συναισθηματικά ευφυής, μα και προσγειωμένη και αυστηρή με τον εαυτό της. Γεννήθηκε στη Ρόδο, έχει εξάρτηση από την καλαισθησία, που την οδηγεί στο να δημιουργεί το δικό της παράδεισο. Το παραμύθι “Ο Ιππότης και το τριαντάφυλλο” με σκίτσα του μοναδικού Βαγγέλη Παυλίδη αποτελεί το μοναδικό παραμύθι που αφορά στην περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών.  Ακούστε όλη την συζήτηση, όπως αυτή μεταδόθηκε στις 26 Μαρτίου 2019.

SHARE
RELATED POSTS
71η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Υπερήφανοι μπρος στην Ιστορία μας, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Στους δρόμους της Κυψέλης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος
Ψήφος στους Απόδημους και λύση στο Δημογραφικό! Expatriate Vote and Demographic solution!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.