Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η Ρόδος «μάγεψε» την Πόλη

Spread the love

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες η Ρόδος που συμμετείχε μέσω του ΟΠΡΟΤΟΥΡ στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου «ΕΜΙΤΤ», που έλαβε χώρα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP της Κωνσταντινούπολης. Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου. Στο περίπτερο του ροδιακού οργανισμού «στεγάστηκαν» και στελέχη συνεργαζόμενων ελληνο-τουρκικών επιχειρήσεων, διανέμοντας στους εκατοντάδες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και στους χιλιάδες επισκέπτες τις ημέρες κοινού, τουρκόφωνο διαφημιστικό υλικό του νησιού μας, που έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με σκοπό τη διεύρυνση των προοπτικών της Ρόδου, την επανέναρξη αεροπορικού δρομολογίου Κωνσταντινούπολη- Ρόδος, τις διευκολύνσεις στο λιμάνι του νησιού, αλλά και τη συνεργασία σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών το 2019.

Συναντήθηκαν ενδεικτικά -μεταξύ άλλων- με τον Δήμαρχο Μαρμαρίς Ali Acar, τον Αντιδήμαρχο Ismet Oner, τον Γενικό Γραμματέα Sedan Kirt, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητήριου Βodrum κ. Toros Demirdöven, την εμπορική διευθύντρια της Air Mediterranean κα Gulay Ozturk, τον ιδιοκτήτη της AirPlus Aviation κ. Μurat Pura που τους προσκάλεσε εκ μέρους του Ροδίτη Δημάρχου Αττάλειας κ. Μenderes Turel να συνεργαστούν στην οργάνωση ενός φεστιβάλ που να συνδέει τις δυο πόλεις μεταφέροντας τις ευχές του κ. Turel στον ομότιμο και προσωπικό του φίλο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

«Η Τουρκία είναι μια τεράστια αγορά, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στο ροδιακό τουρισμό, παρά τα οικονομικά προβλήματα που είχε φέτος. Το ποσοστό των Τούρκων που επισκέπτονται τα νησιά μας, αποτελεί και μακροπρόθεσμη επένδυση, γεγονός που επιβάλει την παρουσία μας στις μεγάλες εκθέσεις της γείτονος χώρας. Άλλωστε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία, επωφελούνται και τα δορυφορικά νησιά της Ρόδου» τονίζει η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

«Η Ρόδος οφείλει να δίνει σταθερά το «παρών» σε σημαντικές εκθέσεις. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο επίπεδο των εκθέσεων, αλλά επιχειρούμε στο μέτρο του εφικτού-καθώς η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ δημιουργεί αρνητικές συνθήκες-ν’ αναπτύξουμε μια διαφορετική συνεργασία βασιζόμενη σε ήπιες πολιτικές πάνω σε αμοιβαία συμφέροντα. Για μια ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να συναντήσουμε κι επιχειρηματίες- εταίρους Ροδιτών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη κοινών δράσεων», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΜΙΤΤ αποτελεί αυτή τη στιγμή την τέταρτη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως και διεξάγεται κάθε χρόνο με διοργανωτές την TUROFED (Turkey Hoteliers Federation), την TYD (Tourism Investment Association) και κύριο χορηγό την THY Corporation από EKIN- ITE Group. Φέτος συμμετείχαν πάνω από 1100 προορισμοί και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε περισσότερους από 57.000 επισκέπτες.

 

SHARE
RELATED POSTS
Στο Δημαρχείο Ρόδου: συναντήσεις Φ.Χατζηδιάκου με Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, επενδυτές Κρητηνίας, Κύπριους Μασσάρων της Μεγαλονήσου
Σε Κέα και Κύθνο ο κος Μανώλης Γλυνός-Διάχυτη η αισιοδοξία για την νίκη της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”
Συνάντηση εργασίας Ομοσπονδίας Δωδ/κών Σωματείων παρόντος του Βουλευτή Δ.Γάκη για θέματα Υγείας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.