Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Η προχειρότητα του “Κλεισθένη”, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου]

Spread the love

Ο «Κλεισθένης», ο νέος νόμος που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, δημιουργήθηκε με προχειρότητα και με πρωταρχικό στόχο να αλλάξει το σύστημα εκλογής των αυτοδιοικητικών στελεχών με την απλή αναλογική ως νέο εκλογικό σύστημα.

Οι κυβερνητικοί δημιουργοί του, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, είναι υποχρεωμένοι να τον συμπληρώσουν και άρα αναμένουμε νέες εξελίξεις που θα προκύψουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Το κεντρικό κράτος δείχνει να μην την εμπιστεύεται και δεν υπάρχει οικονομική και θεσμική θωράκισή της. Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής δημιουργεί έντονες ανησυχίες για ακυβερνησία στους δήμους και στις περιφέρειες. Η εφαρμογή του στα συνδικάτα της χώρας αλλά και σε εκλογή κυβερνήσεων, απέδειξε σε αρκετές των περιπτώσεων ότι οι συμμαχίες που δημιουργήθηκαν ήταν εύθραυστες και δεν είχαμε αποτελεσματικές διοικήσεις. Επίσης δημιουργούνταν αδιέξοδα και τα προεδρεία που ήταν προϊόν συνεργασίας, μάλλον συμμαχούσαν για λειτουργικούς λόγους και όχι για την υλοποίηση των προγραμμάτων τους που είχαν μεταξύ τους διαφορές.

Η Κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της και να ακούσει την καθαρή πολιτική θέση που έχει εκφράσει η ΕΝ.Π.Ε. και η Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο κος  Xαράλαμπος Κόκκινος είναι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

SHARE
RELATED POSTS
Mάθημα στοιχειώδους πολιτικής αντίληψης, του Γιάννη Πανούση
Δεξιό και Αριστερό κιτς, του Μάνου Στεφανίδη
1η Γιορτή Ανακύκλωσης στη Ρόδο με 1.000 μαθητές, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.