Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η προσπάθεια επιβολής φόβου και σιωπής και το γραφείο “πολιτικού ρύπου” της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου! 

Spread the love

Ρόδος 22.11.21

Η προσπάθεια επιβολής φόβου και σιωπής   και το γραφείο “πολιτικού ρύπου” της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου!

Στις δύσκολες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας, θα περίμενε από τους ασκούντες εξουσία να λειτουργούν με όρους πολιτικής αποτελεσματικότητας, δημιουργίας, δημοκρατικής και  κοινωνικής ευαισθησίας.

Στην περίπτωση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου -δυστυχώς-αυτά δεν ισχύουν!

Οι πρακτικές και οι τακτικές του κ. Χατζημάρκου και της πολιτικής παρέας του το επιβεβαιώνουν  καθημερινά, όσο  και να θέλει να καλυφθεί  με τους φλύαρους και επιλεκτικους μονολόγους   μέσω των αρκετών  φιλικών του μέσων ενημέρωσης και την “καπηλεία” του μηχανισμού της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.)!

Εμείς μιλάμε πάντα με πολιτικά επιχειρήματα και επισημαίνουμε  τα πρωτόγνωρα και λυπηρά γεγονότα που βιώνει η πολιτική ζωή των νησιών μας.

Αναφέρουμε  κάποια από αυτα:

-Το περιβόητο Γραφείο Τύπου της Π. Ν. Α.  έχει μετατραπεί σε γραφείο “πολιτικού ρύπου”! Υπηρετεί ΜΟΝΟ την Περιφερειακή Αρχή  Νοτίου Αιγαίου και διαπομπευει μέλη του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου που έχουν διαφορετική άποψη!

-Στα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς (αναρτήσεις με “κρεμάλες” πολιτικών προσώπων, παράνομες κατασκευές κτλ) ο κ. Χατζημάρκος και η παρέα του σιωπά  και δεν παίρνει θέση… Δεν τα καταδικάζει! Σε άλλα είναι λαλίστατοι! Δεν είναι θέμα “αρμοδιότητας”!

Γιατί άραγε δεν μιλάνε;

-Η Π. Ν. Α. και οι εταιρείες της έχουν  ανάγκη από μόνιμο προσωπικό αλλά ….. προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, δικηγόροι, φίλοι και  συγγενικά πρόσωπα μελών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!

-Στις περισσότερες εταιρείες της Π. Ν. Α. έχει αποκλειστεί  εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου όπως υπήρξε στο παρελθόν! Είναι λογικό  επακόλουθο να τραυματίζεται η δημοκρατία, να υπάρχουν περιορισμοί σε πολιτικούς ελέγχους και να αμφισβητειται η διαφάνεια και η σκοπιμότητα  πολλών δράσεων.

-Πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου  Περιφερειάρχης οδηγεί στα δικαστήρια και επιχειρεί να λύσει εκεί τις διαφορές του – και όχι πολιτικά – με  τόσα στελέχη της αυτοδιοίκησης  και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που του ασκούν κριτική!

-Η ηγεσία της Π. Ν. Α. αποφεύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα, προχωρά σε πληθώρα απευθείας αναθέσεων και σε διαγωνισμούς με ελάχιστη έκπτωση σε εργολάβους που αναλαμβάνουν τα έργα και έτσι το Δημόσιο δεν εξοικονομεί χρήματα για άλλες δημιουργικές δράσεις! Δεν έχουν υλοποιήσει κάποιο μεγάλο και “οραματικο” έργο!Με το δημόσιο χρήμα πραγματοποιουν φιέστες, “πανηγύρια” και αμοιβουν “ημετέρους” !

-Η καλλιέργεια φόβου  και η προσπάθεια επιβολής ” σιωπητηριου” είναι σταθερή πρακτική της ηγεσίας της Π. Ν. Α. και θλιβερή για την λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών.

Στο Περιφερειακο Συμβούλιο (Π. Σ.) Ν.Αιγαίου αφαιρείται ο λόγος από συμβούλους της αντιπολίτευσης , δεν συνεδριάζει δια ζώσης και αρκετές φορές ο Περιφερειάρχης   εκτελεί και… χρέη Προέδρου του Π. Σ.!

-Αν αναλογιστεί κάνεις :τα παρατράγουδα με “εμβολιασμους” στη Χάλκη και άλλες πράξεις τους που έρευνα η δικαιοσύνη, την “περιβόητη” προμήθεια RAPID TESTS και τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε  νησιά μας, τα παράπονα των χιλιάδων αποκλεισμενων συμπατριωτών από το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Π. Ν. Α. γίνεται εύκολα αντιληπτό στην κοινωνία μας ότι οι πολιτικές της ηγεσίας της Π. Ν. Α. “απέχουν παρασάγγας” από τις κοινωνικές ανάγκες και τις δίκαιες  διεκδικήσεις.

Δυστυχώς για τον τόπο, η αλαζονεία και ο αυταρχικός τρόπος λειτουργίας της ηγεσίας της Π. Ν. Α. τον οπισθοδρομει!

Είναι απόφαση των πολιτών του Ν. Αιγαίου αν θα ανεχθούν τους τοπικούς εκπροσώπους της παρακμής και της οπισθοδρόμησης ή θα βάλουν σε “lockdown” τις  ανεύθυνες και επικίνδυνες  πολιτικές του διχασμού και της οπισθοδρόμησης δηλαδή τις πολιτικές που εκφράζει ο Γ. Χατζημάρκος και το “πολιτικό παρεάκι” του!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Τριαντενός Ποταμός και τα Ξενοδοχεία της Ιαλυσού, της Σμάρως Καμπουράκη
ampernalli.jpg
18ο Καρναβάλι Σορωνής: το πιο διάσημο καρναβάλι της Ρόδου
Τουρισμός: Αντί για πανηγυρισμούς, ας κάνουμε αποτίμηση των ενεργειών και ας σηκώσουμε τον πήχη ψηλά, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.