Πόρτα στον Κόσμο

Η πολιτική πλειοψηφία της ΕΕ καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη διεθνώς, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

«Η πολιτική πλειοψηφία της ΕΕ καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη διεθνώς»

 Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ε/Κ στο Στρασβούργο, στα πλαίσια της συζήτησης για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε τις ευθύνες της Ένωσης για την τραγωδία που συντελείται.

Η τοποθέτηση:

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια καθαρή συμφωνία μεταξύ Τράμπ και Πούτιν, με βασικό παίκτη τον κ. Ερντογάν. Μοιάζει σαν τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας whiskey, ο ένας φεύγει ο άλλος έρχεται. Η χθεσινή συμφωνία ου κ. Ερντογάν με τον κ. Πούτιν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ΕΕ παίζει για άλλη μια φορά το ρόλο της συμμετοχικής αποχής, με το αζημίωτο φυσικά για κάποιες χώρες της.

Απαντώντας σε ερώτηση της Γερμανικής Αριστεράς, η Γερμανική κυβέρνηση – η οποία ανακοίνωσε ότι διέκοψε την πώληση όπλων στην Τουρκία – δήλωσε πως έκανε ρεκόρ πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, το οποίο υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ, μόνο το πρώτο 8μηνο του 2019.

Από αυτό το μακελειό φαίνεται πως όλοι κερδίζουν, εδραιώνοντας τον κ. Ερντογάν ως κυρίαρχο παίκτη στο Λεβάντε. Όμως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Ποιος θα εγγυηθεί για τις 1 εκατομμύριο ψυχές Κούρδων στην περιοχή; Θα το κάνει η ΕΕ; Τι θα πούμε για το νέο κύμα προσφυγιάς που θα πάρει το δρόμο του προς την Ευρώπη και τα ελληνικά νησιά; Θα στείλουμε απλώς τη συμπόνια μας; Θα υπογράψουμε μια νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με τον κ. Όρμπαν να κλείνει τα σύνορά του;

Η πολιτική πλειοψηφία της ΕΕ καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη στο διεθνές παιχνίδι».

Στρασβούργο – 23 Οκτωβρίου 2019

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
headshot.jpg
Kαλώς Ορίσατε στην Huffington Post Greece!
Όταν δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας! – Niagara isn’t big enough to wash you off! by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Α.Β. Γεοσούα: Ιθαγένεια στους Παλαιστινίους της Δ. Όχθης για να τελειώνουμε με το απαρτχάιντ, της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.