Ανοιχτή πόρτα

Η Ομογένεια εξακολουθεί να είναι όαση νομιμότητας, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Σπάνια, ιστορικά, ομογενής απασχολεί τις Αρχές και την κοινωνία για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος. Δικαιολογημένα λοιπόν αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Είμαστε, αναμφισβήτητα, μια νομοταγής μειονότητα, με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Εργατικοί. Φιλοπρόοδοι. Φιλήσυχοι.

Είναι για τους λόγους αυτούς που η βάρβαρη δολοφονία -20 μαχαιριές σε δευτερόλεπτα- κατά της Αλισον Ρούσο Ελινγκ (Alison Rouso Elling), 61 ετών, μιας αθώας, ανυποψίαστης, άγνωστης στον δράστη γυναίκας, στο μέσον της ημέρας, στην Αστόρια από τον ομογενή μας Πίτερ Ζησόπουλο, 34 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκλόνισε την κοινότητά μας και την ευρύτερη κοινωνία.

Παρόμοιες δολοφονίες, χωρίς λόγο, με απύθμενο μίσος ενάντια σε άγνωστα στους δράστες άτομα, γίνονται με αυξημένο ρυθμό στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό.

Οτι ένας ομογενής, όμως, κατηγορείται από τις Αρχές για κάτι τέτοιο, προκαλεί βαθύ πόνο και ερωτήματα σε όλους μας, κι όχι μόνο στην οικογένειά του, που είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς οδύνης.

Δεν γνωρίζουμε, ακόμα, πολλά πράγματα για τον Πίτερ Ζησόπουλο, τον φερόμενο ως δολοφόνο της πυροσβέστη. Ξεχωρίζει η πληροφορία που ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας έδωσε στην «Νew Υork Τimes», σύμφωνα με την οποία η μητέρα του είχε πει, παλιά, πως ήταν «σχιζοφρενής».

Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, τότε δεν γνωρίζουμε αν είχε φάρμακα και δεν τα πήρε ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Βέβαια, δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό για το οποίο κατηγορείται.

Σήμερα η Ομογένεια θρηνεί για την απώλεια μιας αθώας ζωής από έναν ομογενή, όπως οι Αρχές υποστηρίζουν.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι δεν είμαστε ένα… νησί στο μέσον ενός Ωκεανού. Μέσα στην κοινωνία ζούμε με όλα τα καλά και μη καλά.

Συνεχίζουμε όμως να αποτελούμε μια όαση νομιμότητας, σε έναν Κόσμο ταραγμένο.

SHARE
RELATED POSTS
Εκλογές έρχονται!!! (Σκίτσα Αρχείου) – Elections are coming! (Part 4), του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Forked tongue. – Διχαλωτή γλώσσα, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Η πολιτική ως κοινωνική αντιστάθμιση του κινδύνου, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.