Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η Κρήτη αποχαιρετά τον 20χρονο «σημαιοφόρο της ζωής» Κωνσταντίνο Κριτζά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών ο Κωνσταντίνος Κριτζάς, ένας νέος άνθρωπος με ήθος και ατσάλινη θέληση που είχε συγκινήσει την Ελλάδα και έκανε την Κρήτη περήφανη.

Ο Κωνσταντίνος ήταν αριστούχος και είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του κερδίζοντας μια θέση στη Νομική Αθηνών. Από την ηλικία των οκτώ ετών έμαθε να πορεύεται στη ζωή του με αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας μίας σοβαρής πάθησης την οποία αντιμετώπιζε.

Το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με την εγκληματολογία. Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον σημαιοφόρο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Ο Κωνσταντίνος είχε δηλώσει σε παλαιότερή συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη»: «Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος, ανεξάρτητα από το χαμένο χρόνο και τον κόπο, πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω».

Σήμερα οι φίλοι και η οικογένεια του αγαπητού σε όλους Κωνσταντίνου, του είπαν το τελευταίο αντίο, δίνοντάς του την υπόσχεση ότι θα θυμούνται για πάντα το χαμογελαστό νεαρό με την τεράστια δύναμη.

ΑΤΗΕΝS VOICE


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Φώτης Χατζηδιάκος: “Θέσαμε τις βάσεις για την επόμενη δεκαετία. Συνεχίζω με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έδωσα την ψυχή μου”
Κωνσταντίνος Φλώρος: η στρατιωτική διαδρομή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και το σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία
Αδειάζει το τραίνο…, του Γιάννη Παπαϊωάννου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.