Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η κατάσταση είναι κρίσιμη: Άστε τις φιέστες και τα πάρτι και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί

Spread the love

 

Για ακόμη μια φορά τα λόγια με τις πράξεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες αντί να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα μπερδεύουν με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους  τον κόσμο.

Παρακολουθήσαμε, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χάλκη και στη Ρόδο, ότι τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται μόνο στις επίσημες συσκέψεις (παρουσία ΜΜΕ βεβαίως), ενώ στις κοινωνικές εκδηλώσεις μάλλον δεν χρειάζονται (ίσως γιατί ΜΜΕ δεν υπάρχουν επισήμως, αλλά στην εποχή μας οτιδήποτε σε δημόσια θέα καταγράφεται και γίνεται γνωστό). Εκτός και αν στις κοινωνικές εκδηλώσεις των τοπικών αρχόντων η μετάδοση του Κορωνοιού είναι μηδενική και μόνο οι επίσημες συσκέψεις (εμφανίσεις) χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό  επικινδυνότητας.

Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια, αν το ζητούμενο είναι πραγματικά η αποτροπή μετάδοσης της και όχι ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι, που τουλάχιστον στις μέρες μας καθίσταται άκρως επικίνδυνο. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στις κάμερες δεν προσφέρουν κάτι στον αγώνα που δίνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία, παρά μόνο σύγχυση στους συμπολίτες μας, που με αγωνία περιμένουν σοβαρές κινήσεις από ένα κράτος που καλείται να εκτελέσει την αποστολή του με υπευθυνότητα, επιτέλους. Ειδικά τώρα, που ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας κρούει  ξανά των κώδωνα του κινδύνου, οι πολιτικοί πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την όποια μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Ο κόσμος έχει ανάγκη προστασίας και όχι επικίνδυνο και ανεύθυνο εφησυχασμό – Ο κόσμος πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά. Να στηριχθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με την επίσκεψη του στη Χάλκη και την ονοματοδοσία του πολυδύναμου ιατρείου της Χάλκης σε “πολυδύναμο ιατρείο Δημήτριος Κρεμαστινός”, θα αναγνωρίσει και στην πράξη τους αγώνες και την προσφορά του ΠαΣοΚ και των στελεχών του στον χώρο της υγείας, όχι με φιέστες αλλά με πραγματική ενίσχυση και αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Η θεμελίωσή του ΕΣΥ  υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της πρώτης κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, ενισχύοντας τότε, πραγματικά την υγειονομική περίθαλψη των νησιών μας και  στηρίζοντας ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει έτοιμη την πρόταση του για ένα  σύγχρονο, λειτουργικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με καθολική κάλυψη του πληθυσμού, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με αιχμή του δόρατος μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

READ ALSO:

SHARE
RELATED POSTS
01_draft_RHODOS_summer_Alkinoos.jpg
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης 10/8 στη Ρόδο, είσοδος: 12 ευρώ- κερδίστε προσκλήσεις!
Λαμπάδες θα μοιράσει τη Μ .Πέμπτη η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ στους Οδηγούς
Στράτος Καρίκης: “Η Ρόδος θα προσπεράσει πρίγκιπες & γυάλινους πύργους, που αποφεύγουν το διάλογο γιατί δεν έχουν πρόγραμμα”-Εγκαίνια κέντρου υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.