Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η Ευρώπη των κοινωνικών ανισοτήτων κι ένα παράδειγμα, της Κικής Τσακίρη

Spread the love
  • 936
    Shares

Η Κική Τσακίρη είναι οικονομολόγος και πάσχει από τη Νόσο ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση)

 16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg

Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε, επειδή αγόρασε ημερολόγιο μου. Τον ευχαριστώ πολύ για την πρόταση του αλλά προτιμώ να πουλώ ημερολόγια. Ανεβάζω το μήνυμα του, για να δείξω πως αν δεν υπάρξει θεσμοθέτηση της νοσηλείας κατ’ οίκον, τα άτομα με A.L.S  σαν εμένα θα είναι στο έλεος του θεού. Φυσικά, θεραπεία έχω δέκα χρόνια να κάνω. Δεν συγκρίνεται Επτακόσια ευρώ το αναπηρικό επίδομα της Ελλάδας με τις τριάντα χιλιάδες ευρώ τον μήνα της Γερμανίας για ασθενείς με A.L.S  [μυατροφική πλάγια σκλήρυνση] σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Για ποια Ευρώπη μιλάμε; Αν δεν υπάρξει μια κοινή κοινωνική ευρωπαϊκή πολιτική, δεν υπάρχει Ευρώπη.

Προς τους φίλους της κυρίας Τσακίρη στο Facebook.

Λέγομαι Μιχάλης Λιαχούδης είμαι παντρεμένος με έναν Άγγελο πού έχει σώμα γυναίκας που εδώ και 5 χρόνια περίπου έχει A.L.S,  αλλά στην ατυχία της είναι τυχερή που ζει στη Γερμανία. Και ξέρω από πρώτο χέρι το τι επιπτώσεις έχει αυτή η αρρώστια. Ενώ η κυρία Τσακίρη έχει την ατυχία να ζει στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά ζει έναν εφιάλτη και από την Ελληνική Πολιτεία επί ξύλου κρεμάμενη.

Αγαπητέ Συνάνθρωπε,

Σε παρακαλώ. Σε ικετεύω να βοηθήσουμε όλοι μαζί με 2 ευρώ το μήνα με πάγια εντολή στην τράπεζα μας για να έχει η κυρία Τσακίρη ένα μεγάλο πρόβλημα λιγότερο.

Η γυναίκα μου ζει με την οικογένεια της στο σπίτι μας, έχουμε 2 παιδιά και τα έξοδα για τις  νοσοκόμες που είναι στο σπίτι μάς 24 ώρες κάθε μέρα σε βάρδιες τα αναλώσιμα υλικά τα φάρμακα και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή έχει την βοήθεια των Φυσικοθεραπευτών 45 λεπτά κάθε μέρα και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή έχει η γυναίκα μου μια ιδιαίτερη γυμναστική για όλο το σώμα. Δηλαδή συνολικά έξοδα που καλύπτει το ταμείο ασθενείας περίπου 30.000 ευρώ το μήνα. Η δίκη μας συμμετοχή στα γενικά έξοδα είναι περίπου 1%.Αυτά για να μπορείτε να συγκρίνει ο καθένας από εμάς το τι παρέχει ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του. Με το τη παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους ασθενείς μεA.L.S. που ζούνε στην επικράτεια της.

Επικοινωνία με κα Κική Τσακίρη τηλέφωνο οικίας:  2246098061

e-mail:  [email protected]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 936
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Κωνσταντίνος Καβάφης, του Αλέξανδρου Μπέμπη
H Άσκηση “EU HEX-ML 18 (PACE)” και η απουσία παντελούς ενημέρωσης από το ΓΕΕΘΑ, του Μιχαήλ Κωσταράκου [Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ]
Φώτης Χατζηδιάκος: Αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον Στέφανο Δημητρά & η πορεία του από το 1984 ως σήμερα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.