Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Η Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία. Είναι λύση για την Κύπρο;, του Αντγου (ε.α.) Ιωάννη Μ.Ασλανίδη

Spread the love

Ο κ. Ιωάννης M.Ασλανίδης είναι Αντιστράτηγος (ε.α.) και Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

   

 Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

– Προσωπικά πιστεύω με την εφαρμογή της Δ.Δ.Ο. αρχίζει η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν αυτή εφαρμοστεί με φυλετικά κριτήρια.

-Εάν το σύστημα αυτό της φυλετικής διακρίσεως ήταν σωστό τότε, σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, σε κάποιες από αυτές, θα εδίδετο παρόμοια λύση,εν τούτοις δεν δώθηκε πουθενά.

-Ας ανατρέξουμε σε μερικές περιπτώσεις, για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές:

*Εάν το σύστημα είναι δίκαιο και σωστό, τότε γιατί δεν το εφαρμόζει η Τουρκία και στην περίπτωση των Κούρδων;

*Επίσης, γιατί δεν το εφαρμόζει η Ισπανία, αφού την εξυπηρετεί, στην περίπτωση των Βάσκων και των Καταλανών;

*Η Γαλλία γιατί δεν εφαρμόζει, παρόμοια λύση, στα 6 εκατομμύρια Μουσουλμάνους;

* Ο Καναδάς! Επίσης γιατί δεν εφαρμόζει, παρόμοιες λύσεις για τους Γαλλόφωνους;

 *Tέλος! Ακόμη και στη Μεγ. Βρετανία με πολλές μειονότητες, δεν εφαρμόζονται τέτοιες λύσεις.

-Πουθενά σ’ όλο τον Κόσμο, δεν συζητιέται παρόμοια λύση με φυλετικές διακρίσεις, γιατί λοιπόν συζητιέται για την Κύπρο: λες και οι Κύπριοι είναι άλλοι πολίτες,. με ειδικές ανάγκες.

-Με την εφαρμογή μιας φυλετικής Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, απλά οι Κύπριοι θα μετατραπούν σε πειραματόζωα ενός πολιτικού εργαστηρίου Νέας Τάξης. Είναι μία σύγχρονη κατασκεύη, χωρίς μέλλον, που θα προκαλέσει, πολύ περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα θα λύσει. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε των Ελλήνων, ούτε των Τουρκοκυπρίων.

-Η Λογική λέει ότι, η δικαιοσύνη θα έλθει στην Κύπρο όταν τελειώσει η Τουρκοκρατία και όλα τα κλεμμένα, εδάφη και περιουσίες, δοθούν πίσω, στους νόμιμους ιδιοκτήτες των.

-Η Κύπρος πρέπει να είναι ένα κυρίαρχο και ενιαίο κράτος, όπου οι Έλληνες, οι Τουρκόφωνοι Κύπριοι και οι άλλες μειονότητες Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι, Εβραίοι  και Ρομά και άλλοι, θα ζουν αρμονικά, σύμφωνα με τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα της χώρας.

Τέλος! Και κατά την γνώμη μου, η ιδέα της Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας βασίζεται, στην αναγκαία εκδίωξη από την Βόρεια Κύπρο, του πλειοψηφούντος Ελληνικού Στοιχείου. Επίσης και την μεταφορά στην Βόρεια Κύπρο Μουσουλμάνους από την Τουρκία. Προκειμένου να δημιουργηθεί, μία πλειοψηφική Μουσουλμανική ζώνη( Βόρεια Κύπρο), με ίσο πολιτικό λόγο, με τον πλειοψηφικό  πληθυσμό, των Κυπρίων Ελλήνων Χριστιανών.

Έτσι! Ώστε μία φυλετική Διζωνική- Δικοινοτική Ομοσπονδία θα νομιμοποιούσε, όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Τούρκους κατά των Ελληνοκυπρίων. Και! σκεφτείτε αυτό λέγεται από Τουρκάλα Δημοσιογράφο.

“Όταν οι Άνθρωποι είναι φίλοι μεταξύ τους, δεν υπάρχει ανάγκη Δικαιοσύνης , όταν όμως είναι δίκαιοι τότε χρειάζεται φιλία”. (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντγος ε.α.

Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Πηγή: Uzay Bulat, Τουρκάλα Δημοσιογράφος, σήμερα ερμηνεύτρια στο ΜΑ Woodman-scheller Israel styties international progam του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στι Ισραήλ.

SHARE
RELATED POSTS
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η στημένη θηλιά, του Δημήτρη Κατσούλα
Τα σύκα σύκα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Το «Τριφύλλι» του Κυριάκου! – “Plans” and Plans!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.