Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η γαλέρα είναι εδώ!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής     

Συγκλόνισε η είδηση με την περίπτωση γαλέρας εργαζομένων σε γνωστό σούπερ μάρκετ. «Να χαμογελάτε που έχετε δουλειά με 300 ευρώ» φέρεται να συμβούλευσε με γραπτή οδηγία η διευθύντρια του καταστήματος, με αφορμή αίτημα εργαζομένης για πεντάλεπτο διάλειμμα -προφανώς για σοβαρή αιτία. Φυσικά, το κρατικό σύστημα επενέβη ακαριαία και διά στόματος υφυπουργού Εργασίας ονόματι Κώστα Μπάρκα (είναι κυβερνητικό ΑΡΙΣΤΕΡΟ στέλεχος νέας σοδειάς) δήλωσε -προφανώς χωρίς να ζυγίσει πρώτα τις κουβέντες του:

«Έχουμε θεσμοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Συνεπώς, οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφώνονται. Ουδείς εργαζόμενος πρέπει να φοβάται να κάνει καταγγελία» κ.λπ.

Μάλιστα. Αυτή είναι η πραγματικότητα για κάποιους οι οποίοι κόπτονται ότι εργάζονται για το κοινωνικό κράτος. Ο κ. Μπάρκας (καμία σχέση με τον υπέροχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ…), αντί να εξαπολύσει τα συνεργεία ελέγχου εκεί όπου υποφέρουν οι εργαζόμενοι, τι μας λέει: «Κάντε καταγγελία». Δηλαδή, μη φοβάστε την απόλυση, απλώς ενημερώστε μας.

Ντροπή, ρε καλόπαιδο!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήρια Δημάρχου στις Λιμενικές Αρχές για την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας της φοιτήτριας- Παραδειγματική τιμωρία ζητεί 
Ο διαχρονικός και αενάως επαναλαμβανόμενος Επιτάφιος, του Νίκου Βασιλειάδη
Πολλά data, λίγα μυαλά και χέρια…, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.