Πόρτα στην Πολιτική

Η αποτυχία της ΝΔ με μία λέξη: Μόρια, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

Οκτώβρης του ’19: Στην πρώτη μας επίσκεψη στο ΚΥΤ της Μόριας, 4 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι πρόσφυγες έχουν ανέλθει σε 14.000 -από 5.000 που ήταν τον Ιούλιο. Σκουπίδια, συμφόρηση, «εξάπλωση» του ΚΥΤ στα γύρω κτήματα – η λεγόμενη «ζούγκλα» – άνθρωποι σε καλοκαιρινές σκηνές, αντιμέτωποι με το κρύο και την υγρασία.

Ιανουάριος του ’20: Τρεις μήνες μετά την πρώτη επίσκεψή μας, οι πρόσφυγες αγγίζουν πλέον τους 20.000.  Οι συνεργάτες μου, που μετέβησαν στο νησί για να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης για Όλους, που συγκέντρωσε είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, αντίκρισαν μια φρίκη. Τα βουνά απ’ τα σκουπίδια έχουν καλύψει τις τουαλέτες, βρίσκονται δίπλα σε σκηνές, δίπλα σε αυτοσχέδιους πάγκους με τρόφιμα. Το κρύο χειροτερεύει, όμως μέτρα για την αντιμετώπισή του ακόμη δεν έχουν ληφθεί.

Η «επιτελική» διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φέρει την κατάσταση στο έσχατο σημείο. Η μέθοδος της «αποτροπής», για την οποία περηφανεύονταν, αποδεικνύεται πως δεν είναι άλλη από τη γνωστή, αγαπημένη τους πρακτική του «κρυψίματος κάτω απ’ το χαλί».

Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη, εκείνο το απαρτιζόμενο από τους «άριστους επιστήμονες», τους πιο «ειδικούς», τους πιο «αποτελεσματικούς» για κάθε πόστο, ευθύνεται για την εγκληματική καθυστέρηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος, πόσο μάλλον να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη διαχείρισή του.

Δε θα ξεχάσουμε την κωμικοτραγική παλινωδία της κατάργησης και, μετά από 6 μήνες, επανίδρυσης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ψελλίζοντας ένα «συγγνώμη λάθος». Δε θα ξεχάσουμε τις επικοινωνιακές προεκλογικές κραυγές τους ότι για την ίδια την ύπαρξη του προσφυγικού ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ -μετεκλογικά ανακαλύφθηκαν γεωπολιτικά αίτια.

Ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχουν σοβαρές ευθύνες για την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν τους τελευταίους μήνες. Αμέλεια που προκύπτει από την βαθιά αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας για τη ζωή και τη διαβίωση κατατρεγμένων ανθρώπων αλλά και των τοπικών κοινωνιών, απέναντι στις οποίες βρέθηκε έκθετος και ο νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πιάστηκε παντελώς απροετοίμαστος και ανεύθυνος, μη γνωρίζοντας καν το περιεχόμενο του νόμου – σημαία του υπουργείου του.

Αδιαφορία, ανικανότητα, αποτυχία. Στις πλάτες αθώων.

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Ο Καζαμίας, του Γιάννη Σιδέρη
625_2EA7D72F-FD4E-F9F4-6D53-5652EDD1789A.jpeg
Καμίνης-Θεοδωράκης: παλιοί φίλοι, τωρινοί εχθροί;
Πανστρατιά «σαλπίζει» η Φώφη, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.