Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Η Αλήθεια, Σταυρός και Νίκη της ζωής, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη

Spread the love

Ο Κωνσταντίνος Μεϊντάνης  είναι Απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ,  καθώς και του Kings College και Birkbeck College του Πανεπιστημίου τού Λονδίνου. 

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

    Στην Σοφία. Και στην Γυναίκα…

    με σεβασμό, και ευγνωμοσύνη.

Η Αλήθεια είναι -πάντα ήταν και θα είναι- ο πιο ανθρώπινος Σταυρός. Γι’ αυτό και το ηθικό ανάστημα ενός ανθρώπου είναι ανάλογο με το πόση Αλήθεια μπορεί αυτός να σηκώσει στους ώμους του.

Αυτά τα κορίτσια, αυτές οι Γυναίκες, αναδείχθηκαν Νικήτριες στο πιο ψηλό βάθρο του ολυμπιακού Πρωταθλητισμού, και με τον πιο αντάξιο τρόπο για τις προσωπικές θυσίες και τους αγώνες τους, τις δοκιμασίες και τις αγωνίες τους. Η καθαρότητα του βλέμματός τους στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με το Χρυσό Μετάλλιο να λάμπει στο στήθος τους, τα λουλούδια στα χέρια τους, τις δάφνες στο μέτωπό τους, ήταν -και πάντα θα είναι- μέγιστο μάθημα Ήθους και Ανθρωπιάς.

Με την Ανθρωπιά τους, το Ήθος τους, και την προσωπική τους Δύναμη, μας έκαναν όλους περήφανους – τότε…

Τώρα, με την τίμια Ευτολμία που μόνο το αμόλευτο Ήθος και η καθαρή Καρδιά που τόσο πόνεσε αλλά δεν λύγισε, μπορεί να έχει, βγαίνουν ξανά Πρώτες. Στον ανελέητο και ανίερο «στίβο» της ζωής, βγαίνουν μπροστά δείχνοντας πόσο Ψηλά μπορούν να στέκονται, με το χρυσάφι του πόνου, της δύναμης, και της ειλικρίνειας μέσα τους – το πιο αληθινό Μετάλλιο.

Όσο κι αν δοκιμαστεί η ψυχή ενός Ανθρώπου ατόφιου, δεν χάνει τη λάμψη της ποτέ, τίποτε δεν μπορεί να τη μαγαρίσει.

Κι έρχεται η στιγμή που η λάμψη αυτή θα φωτίσει τις πυκνές σκιές της θρασύδειλης υπανθρωπίας και θα τις φανερώσει. Το κουράγιο, το θάρρος, και η αυταπάρνηση γίνονται Άλμα σε Ύψος απροσέγγιστο, και με τους πιο ενάντιους ανέμους στα ολόλευκα πανιά, μάθημα μέγιστο, και δώρημα, Ήθους και Ακεραιότητας σε όλους μας.

Ολόλευκα πανιά στην ανοιχτή θάλασσα…

Η Γυναίκα έχει κάτι από το Μυστήριο που κλείνει η θάλασσα μέσα της, κι ολόγυρά σου όταν αφήνεσαι με μιαν διστακτική εμπιστοσύνη στην αγκαλιά της. Γλύκα κι αρμύρα κι ολόσωμο ανατρίχιασμα, αυτόν τον έναν Έρωτα, τον τιμιότερο, που μόνον οι γλάροι έχουν μάθει να συλλαβίζουν σιωπηλά, σε κάθε λεύτερό τους πέταγμα.

Είναι η Γυναίκα -και η κάθε Γυναίκα που δοκιμάζεται από το βάρος και την ευλογία τής φύσης της- η πηγή της ζωής και η, πάντα ανυπότακτη, ομορφιά της. Γι’ αυτό, είναι και η πιο αληθινή δικαίωσή της.

Το πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Ηρωισμού είναι αυτή, η ξεχωριστή, Σοφία της Ψυχής…

17 Ιανουαρίου ’20,

Κωνσταντίνος Μεϊντάνης

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Με κωδικό «Εφιάλτης»…, του Μανώλη Δημελλά
Λιοντάρια εναντίων Χριστιανών ή “το μυαλό της κότας”, του Νίκου Βασιλειάδη
Δημήτρης Κατσούλας
Σου το είπα, με πονάει, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.