Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η έννοια της Πολιτικής μέσα μου, της Νατάσσας Βενετοκλή (“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”)

Spread the love

Η Νατάσσα Βενετοκλή είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό. Εδώ το βιογραφικό της. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα σπιτικό όπου από  πολύ νωρίς βίωσα, γνώρισα και ένιωσα από κοντά τι σημαίνει πολιτική για τον τόπο μας. Από μικρό παιδί κατάλαβα πως ο πατέρας μου  εκτός από «πατέρας μου», νοιαζότανε και αγωνιζότανε    με αγάπη, συνέπεια,  ανθρωπιά και μετριοπάθεια για τον τόπο του και τους  συνανθρώπους του.  Λογικά, θα έπρεπε να είχα επιφυλάξεις για την πολιτική  και να της είχα στρέψει τα νώτα, καθώς «ο μπαμπάς μου» δεν ήταν αποκλειστικά δικός μου αλλά έπρεπε να τον μοιράζομαι μαζί με τις έγνοιες του για τον τόπο.  Μεγαλώνοντας, όμως, μεγάλωνε και ο σπόρος της πολιτικής συνεισφοράς μέσα μου και έτσι από πολύ νωρίς είχα διαμορφώσει την πολιτική μου ταυτότητα και η έγνοια του πατέρα μου έγινε και η δική μου έγνοια.

Ενταγμένη πλέον στον χώρο της πολιτικής εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζοντας καλά πια τι σημαίνει πολιτική διεκδίκηση, η σημερινή κατάσταση με βρίσκει εξαιρετικά προβληματισμένη αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό στον τόπο μας. Πρώτα- πρώτα το γεγονός ότι διανύουμε μια άκρως μεταιχμιακή εποχή σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό-ηθικό, έχει επηρεάσει βαθύτατα αυτό που αποκαλούμε πολιτικό όραμα και ήθος.   Ο κόσμος δυσπιστεί. Η έννοια της εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στον πολιτικό έχει κλονιστεί σοβαρά. Επιπλέον, η ίδια η φύση και η εικόνα των πολιτικών έχει αμαυρωθεί, καθώς οι πολιτικές ίντριγκες και οι τακτικισμοί, οι στρατηγικές εξόντωσης των αντιπάλων, η λασπολογία, ο κιτρινισμός και κυρίως οι άδειες ιδέες έχουν αντικαταστήσει την έννοια του υγιούς πολιτικού παιχνιδιού και το έχουν μετατρέψει σε μια φτηνή  παρτίδα πόκερ.

Δεν μας τιμά καθόλου στην Ελλάδα του σήμερα ο εκφυλισμός της πολιτικής ιδέας   του πολιτικού οράματος, των αξιών και των ιδανικών . Λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλουμε  να επιδείξουμε ένα αληθινό ανθρώπινο πολιτικό πρόσωπο με αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον Δωδεκανήσιο ψηφοφόρο.

Θέλω να πιστεύω πως όσοι χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα θα εξοβελιστούν τελικά από το πολιτικό παιχνίδι, καθώς αυτό που έχει ανάγκη ο σύγχρονος πολίτης είναι η αίσθηση της αλήθειας, της καθαρότητας και  αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ υποψηφίων και ψηφοφόρων. Στόχος μας  πρέπει είναι η διαφύλαξη της ηθικής ακεραιότητας και η προάσπιση των συμφερόντων του Δωδεκανήσιου πολίτη, με μία Περιφέρεια που θα έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο.

SHARE
RELATED POSTS
Το άγος της Εθνικής Πινακοθήκης, Ή, λέγε με Picasso!, του Μάνου Στεφανίδη
Δέσποινα Μουτάφη: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για να ολοκληρώσει τις καινοτόμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Ρόδο”
Kostis A. Makris
Το πνεύμα κερδίζει τον σαρκασμό, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.