Αθλητικά/Αθλητισμό

‘Ηττα ντροπής στο Νιουκάστλ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

                                  

Για την κατάντια της εθνικής μας ομάδας του μπάσκετ, φοβάμαι πως ευθύνεται   ο επί…μισό αιώνα ηγέτης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είχε χρηματίσει -μην το ξεχνάμε- και γγΑ επί υφυπουργού Λιάνη, και καθημερινά «έτρωγαν τα μουστάκια τους». Ο Πειραιώτης μεγαλοπαράγοντας του μπάσκετ, λοιπόν, υποχρεώθηκε να αφήσει την αγαπημένη του Ομοσπονδία (με τον γνωστό «πραξικοπηματικό» νόμο του Ελ. Αυγενάκη), όμως είχε ‘όλα τα περιθώρια  να ετοιμάσει ένα πλάνο διαδοχής, και δεν το έκανε. Με συνέπεια, να φτάσουμε στο σημείο -δηλαδή χθες- να μας διασύρει σε επίσημο αγώνα η «αχαρτογράφητη» στην Ευρώπη ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Κρίμα. Και είναι κρίμα, διότι οι… γαλαζομαίματοι δυτικά της Μάγχης, διαπρέπουν στο ποδόσφαιρο, στο κρίκετ, στις ιπποδρομίες, στα κασμήρια, στην παράδοση, στις ζωοοτροφές, αλλά όχι στο μπάσκετ.

Να επανέλθω στο δικό μας δράμα και να επισημάνω κάτι πολύ απλό: ‘Όταν διαθέτεις προπονητές σε λαμπερά κλαμπ της Ευρώπης, όταν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού διακρίνονται σε «ευρωλίγκες» και άλλα σαλόνια του επαγγελματικού μπάσκετ, τότε δεν μπορείς κύριε να απογοητεύεις τους φιλάθλους στέλνοντας στο Νιουκάστλ τον κόουτς κύριο Καμπερίδη, με ελάχιστη πείρα και μάλλον ολίγη γνώση του ρόλου από τον πάγκο, μια και στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα μπήκε στο τερέν να υπερασπιστεί  το υπέρ της σκορ και πέτυχε μόλις δώδεκα πόντους (!), χάνοντας με εννιά!!

Φοβάμαι πως μετά την καρπαζιά από την θεωρητικά κατώτερη ομάδα του ομίλου, δύσκολα μπορείς να ελπίζεις  (και να περιμένεις σπουδαία πράγματα) με  το φαβορί Λευκορωσία και την ανταγωνιστική Τουρκία, σε μια διοργάνωση όπως το παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ. Οι επιλογές είναι φανερό πως ήταν μέτριες, όπως και η φιλοδοξία του νέου ηγέτη της ΕΟΚ κ. Λιολιου. Ο οποίος μάλλον μπήκε στην  ηγετική καρέκλα  του αθλήματος χάρη (όπως έχει επισημανθεί από τους ειδικούς…) στην επιτυχημένη πορεία του σε μια ομάδα της Πάτρας, αλλά ιδού που αυτό δεν φτάνει.

‘Οσο για τους αθλητές που αγωνίστηκαν χθες; Νομίζω πως είναι «αθώοι του αίματος». Όσο μπορούν παίζουν… ‘Αλλωστε, δεν είναι δα όλοι τους…Αντετονκούμπο!

SHARE
RELATED POSTS
Αργεντινή: «σαν αόρατος θίασος»…, του Γιώργου Αρκουλή
Γραμμένος με σπέκουλα…, του Γιώργου Αρκουλή
Αστέρας Τρίπολης: ένα υγιές κύτταρο της Σούπερ Λιγκ, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.