Πόρτα στην Πολιτική

Ευρωβουλευτές Υπέρ του δίκαιου αιτήματος Τζαβέντ Ασλάμ με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love
  • 14
    Shares

 

 

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μία ακόμη κίνηση στήριξης του Τζαβέντ Ασλάμ έρχεται να προστεθεί στο κύμα αλληλεγγύης που στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Πακιστανού Μετανάστη να του χορηγηθεί άσυλο από την Ελληνική Πολιτεία.

Με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) και της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) απευθύνουν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από την χώρα μας να προχωρήσει «στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «την παραχώρηση ασύλου σε έναν άνθρωπο που οι αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές.»

Την επιστολή υπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του SPD Dietmar Koster και από την Ευρωομάδα της Αριστεράς οι Pernando Barrena, Clare Daly, Ozlem Alev Demirel, Chris MacManus & Mick Wallace.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-παρέμβασης των Ευρωβουλευτών:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ

Ο Τζαβέντ Ασλάμ είναι ένας Πακιστανός μετανάστης που ζει ειρηνικά και δημιουργικά στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

Με την δράση του μέσα από την λειτουργία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» της οποίας είναι Πρόεδρος, έχει συμβάλει θετικά στην ενσωμάτωση  χιλιάδων συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Υπό την ηγεσία του η «Ενότητα», έχει προστρέξει στο πλευρό δοκιμαζόμενων από φυσικές καταστροφές πληθυσμών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στην ένταξη και την ειρηνική συνύπαρξη των Πακιστανών και Ελλήνων.

Ακόμη και χωρίς αυτήν τη θετική συνεισφορά, όμως, ο Τζαβέντ Ασλάμ δικαιούται άσυλο καθώς δεν δίστασε να έρθει σε αντίθεση με τις αρχές της πατρίδας του προκειμένου να υπερασπιστεί διωκόμενους συμπατριώτες του.

Αυτήν την δύσκολη επιλογή του πληρώνει με πολύ βαρύ κόστος καθώς οι αρχές του Πακιστάν τον καταζητούν χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίζουν ακριβώς το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορείται.

Ο ίδιος ξέροντας ότι ζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο, σε μια χώρα που σέβεται το Κράτος Δικαίου επέλεξε να ζητήσει Άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές. 

Η ζωή και η ασφάλεια του Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκονται σε κίνδυνο όσο αυτός δεν τυγχάνει επαρκούς προστασίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Μετά την απόρριψή του σε πρώτο βαθμό, το αίτημά του  πρόκειται σε λίγες μέρες να συζητηθεί σε δεύτερο.

Εμείς οι Ευρωβουλευτές που υπογράφουμε, έχοντας λάβει υπόψιν μας τα δεδομένα της υπόθεσης, ενώνουμε τις φωνές μας με το πλήθος των Ελλήνων πολιτών που στηρίζει ενεργά το αίτημα του Τζαβέντ Ασλάμ και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή: την παραχώρηση ασύλου σε έναν άνθρωπο που οι αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές.

Kostas ARVANITIS – GUE/NGL

Pernando BARRENA- GUE/NGL

Clare DALY – GUE/NGL

Ozlem Alev DEMIREL – GUE/NGL

Dietmar KOSTER – S&D

Stelios KOULOGLOU – GUE/NGL

Chris MACMANUS- GUE/NGL

Dimitris PAPADIMOULIS- GUE/NGL

Mick WALLACE – GUE/NGL


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 14
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Χρησμός, του Νίκου Σταθόπουλου
625_C67EC890-1A9A-EABD-B5B0-149EBA04F85F.jpeg
Τα 7 sms του Βαρουφάκη – Ο Αλ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Β. Σόιμπλε
Οι προτεραιότητες του Ποταμιού για τη χώρα και την Ευρώπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.