Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ: Αποτελέσματα 13ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» 2019

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

 

Η δράση διενεργήθηκε για 13η  συνεχόμενη  χρονιά ταυτόχρονα με άλλες πόλεις της Ελλάδας και  Ευρωπαϊκές χώρες.

Σαββάτο 19 Οκτωβρίου 2019:   ΜΥΓΑ- ΑΥΛΗ- ΜΠΑΧΑΡ

Πρόκειται για μια  βραδιά – θεσμό που στόχο έχει να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς και το ευρύτερο κοινό γενικότερα  ότι,  «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

 Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump . Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

Κατά την προσέλευση οι διασκεδαστές ενημερώθηκαν από τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την δράση της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», που στόχο είχε  να τους ευαισθητοποιήσει ότι: «το αλκοόλ και η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός». Tο μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Οι εθελοντές ανέλαβαν να παροτρύνουν τους οδηγούς να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που θα ήταν  «Ο Οδηγός της παρέας». Η συμμετοχή μεγάλη. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα των φιλικών αλκοτέστ κατά τη διάρκεια της Δράσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά: Οι  Οδηγοί της παρέας δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους  να μην καταναλώσουν  αλκοόλ πριν πιάσουν  το τιμόνι. Γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει καθώς 1 στους 4 θανάτους από  τροχαία συμβάντα στην Ευρώπη οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το αναγνωριστικό βραχιολάκι-δέσμευσης, φόρεσαν  65  διασκεδαστές. Το 97% ήταν άνδρες και το 3% γυναίκες. Το 18% των οδηγών που συμμετείχαν κατανάλωσε αλκοόλ πριν οδηγήσει ενώ είχε δεσμευθεί για το αντίθετο. Από αυτούς ένας στους έξι βρέθηκε, κατόπιν ελέγχου, να έχει καταναλώσει αλκοόλ. Οι οδηγοί που δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους ήταν άνδρες. Οι ηλικίες όσων βρέθηκαν πάνω από τα επιτρεπτά όρια κυμαίνονταν από 26 έως 64 ετών.

Η 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα 2019 στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου  με την πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας για 13η συνεχόμενη χρονιά και των εθελοντών -η ψυχή της ΕΥΤΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει τις δράσεις προκειμένου ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες της ότι το «αλκοόλ και η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός» με απρόβλεπτες συνέπειες, με ΟΡΑΜΑ την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουμε ….Αξίζει για τη ΖΩΗ.

SHARE
RELATED POSTS
Αντγος ε.α. Κων/νος Ματζάκος: Η ειρωνεία του “ευδοκίμως τερματίσας”, της Τζίνας Δαβιλά
Υποψήφιος με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Θανάσης Μπαράκας – Ομιλία Βαρουφάκη για το “ΜέΡΑ25” σήμερα στο Semiramis
15400487_1185269051564865_1084158675939337519_n.jpg
Την Πέμπτη εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Ενυδρείου και Ψαροπούλας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.