Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επιτυχία υπέρ του Περιβάλλοντος από τον Δήμο Ρόδου – 870 τόνοι σκουπιδιών ανακυκλώθηκαν σε δυο μήνες – Οι Ρόδιοι συνεργάζονται για την πρόοδο του νησιού τους

Spread the love

Εκρηκτική η αύξηση  των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Δήμου Ρόδου. Από 7 τόνους αρχικά, σήμερα μεταφέρονται 18 τόνοι καθημερινά ανακυκλώσιμου υλικού.

 

Διαβάζετε εδώ και εδώ  τον στόχο του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου.

Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους της καθαριότητας. Τεράστιες ποσότητες χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου μεταφέρονται καθημερινά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου μας.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που παρέδωσε ο φορέας διαχείρισης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο στην πρόσφατη επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βορείου συγκροτήματος Ρόδου και παράλληλα φανερώνουν την βελτίωση της καθαριότητας, την αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως  και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, το δίκτυο των μπλε κάδων αναπτύσσεται και πυκνώνεται. Ήδη έχουν διατεθεί όλοι  οι μπλε κάδοι που προμηθεύτηκε ο δήμος Ρόδου και  αναμένεται μέσα στον μήνα Αύγουστο,  η προμήθεια 500 νέων μπλε κάδων και η άμεση τοποθέτησή τους. Συγκριτικά με τους πρώτους μήνες λειτουργία του ΚΔΑΥ, οι ποσότητες που διαχειρίστηκε υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ παρατηρείται και μία σταδιακή μείωση του υπολείμματος που καταλήγει στο ΧΥΤΑ Ρόδου.

Συγκεκριμένα το  μήνα Μάιο, εισήλθαν στο ΚΔΑΥ  Ρόδου 400 τόνοι σκουπιδιών (Μ.Ο. 15.5 τόνοι  ανά ημέρα), ανακυκλώθηκε το 71%, ενώ  το 29% ήταν υπόλειμμα που δεν ανακυκλώνεται και κατέληξε στο ΧΥΤΑ.
Αυξημένες είναι οι τιμές τον μήνα Ιούνιο.  Συνολικά εισήλθαν στο ΚΔΑΥ 470 τόνοι απορριμμάτων(Μ.Ο 18 τόνοι ανά ημέρα), ανακυκλώθηκε το 72% και το 28% ήταν μη ανακυκλώσιμο υλικό. Τα στατιστικά στοιχεία που ακολουθούν αφορούν το τρέχον έτος, από 1-1-2018 έως και το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2018 ΜΑΪΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Α’ 15νθημερο ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΣΥΝΟΛΟ Μ.Ο. (tn/ημέρα) ΣΥΝΟΛΟ Μ.Ο. (tn/ημέρα) ΣΥΝΟΛΟ Μ.Ο. (tn/ημέρα) ΣΥΝΟΛΟ Μ.Ο. (tn/ημέρα)
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ (tn) 1833,1 12,4 868,9 16,7 469,4 18,1 229,8 19,1
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ % 30,4% 29,1% 28,7% 27%

«Ο πήχης πρέπει να φθάσει ακόμη πιο ψηλά », ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει της αλλαγή, έχουν αποκτήσει οικολογική συνείδηση με την χρήση των ειδικών κάδων και δείχνουν την αγάπη τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως θα πρέπει να καταβληθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και επιμέλεια των πολιτών, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο, κυρίως μέσα στην πόλη, να μην γίνεται σωστός διαχωρισμός, αφού χρησιμοποιούν τον μπλε κάδο για τα σύμμεικτα (οργανικά και όχι για τα ανακυκλώσιμα υλικά)». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε.  «Η δημοτική Αρχή θα εφοδιαστεί ακόμη με δύο μικρά αυτοκίνητα και 500 νέους μπλε κάδους, ενώ μέσα από συνεχόμενες δράσεις που στοχεύουν στην προβολή και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, συνεχίζει το δρόμο που χάραξε,  προκειμένου ο καθένας πολίτης ξεχωριστά να μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία της Ανακύκλωσης».

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι Locomondo στην παραλία Τσαμπίκας Σάββατο 3 Αυγούστου- To 1o Reggae Beach Festival στο νησί της Ρόδου είναι γεγονός!
Μανώλης Γλυνός: “Τα νησιά μας δεν μπορούν να θεωρούνται μόνο τόποι παραθερισμού και είσπραξης φόρων το καλοκαίρι”
Υψηλό επίπεδο προσκεκλημένων και ομιλιών στο 20ο Διεθνές Συμπόσιο Σύμης στη Ρόδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.