Πόρτα στην Πολιτική

Επιστολή Κούλογλου σε Σχοινά για Δοξιάδη και ρατσιστικές συμπεριφορές  

Spread the love

 

Την προβληματική και ανησυχητική συμπεριφορά ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σε επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Κούλογλου προς το Μ. Σχοινά:

Προς:
Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Μετά την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Αντιπροέδρου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, οφείλω να επισημάνω  και μια σειρά από προβληματικές όσο και ανησυχητικές θέσεις και συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, που αποτελεί αντικείμενο του χαρτοφυλακίου σας.

O συνεργάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε σε ειδική θέση για το συντονισμό του σχεδίου της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη μετά την ανοιχτή επιστολή του με την οποία απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου από εφημερίδα επειδή εντόπισε σχόλιό του για τη συνεργάτιδά του Ε. Αγαπιδάκη, που δεν εγκρίνει.

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα, διορίζει Διοικητή στο Νοσοκομείο της Κω, που δέχεται μέρος των προσφυγικών ροών, τον κομματικό παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Τσαχουργιαννίδη ο οποίος κατ΄επανάληψη έχει εκφράσει ρατσιστικές, ισλαμοφοβικές και αντιπροσφυγικές απόψεις έχει αποκαλέσει τους πρόσφυγες “λαθρομετανάστες και μουσουλμάνους εισβολείς”, έχει εκφραστεί με τους όρους “ντροπή, αίσχος, απόβαση” και πολλά άλλα. Επισημαίνω ότι στη δικαιοδοσία του Νοσοκομείου, και άρα του ίδιου, βρίσκεται πλέον η υγεινομική κάλυψη του πληθυσμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Τέλος, δεν περνούν απαρατήρητες οι ξενοφοβικές απόψεις που συστηματικά εκφράζουν μέλη της κυβέρνησης καθώς και η αδιαφορία ως και κάλυψη που παρέχουν για ρατσιστικές συμπεριφορές που καταγράφονται σε διάφορα μέρη της χώρας που υποδέχονται πρόσφυγες, όπως και η αρνητική θέση όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, έναντι κάθε σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οι συμπεριφορές αυτές και το κλίμα που διαμορφώνεται, δημιουργούν σοβαρούς προβληματισμούς τόσο για την ικανότητα όσο και για την πραγματική πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το προσφυγικό ζήτημα στα πλαίσια του ευρωπαϊκου τρόπου ζωής.

Με τιμή
Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/GUE-NGL
 

SHARE
RELATED POSTS
Προς κα Δελαπόρτα συγχαρητήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Ρόδου Φ.Χατζηδιάκο
 Κώστας Αρβανίτης: “Τα καλά νέα δεν είχαν συνέχεια στο Βερολίνο”
Αύριο το ΠΟΤΑΜΙ ρίχνει αυλαία; Ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη την Κυριακή το πρωί στη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.