Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επιστολή Δημάρχου Ρόδου προς Δ/ντή για την αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή

Spread the love

Ο κος Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

Αναστολή Λειτουργίας Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στη Κρεμαστή Ρόδου

Κύριε Πρόεδρε,

Δυσάρεστη και απρόσμενη έκπληξη αποτελεί για μας και κυρίως τους κατοίκους της Δυτικής Πλευράς του Νησιού της Ρόδου, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στις 22/02/2019 στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της, στη Κρεμαστή.

Απρόσμενη γιατί μετά την προ ολίγων μηνών επιστολή μου προς Εσάς και τη συνάντηση που είχαν Συνεργάτες μου (κκ. Πόκκιας και Χριστοδούλου) με Συνεργάτες σας (κ. Τζάκου) στην Αθήνα στις 11/10/2018, είχαμε τη διαβεβαίωση αλλά συνεννόηση ότι η τότε απόφαση σας για κλείσιμο εκείνη τη περίοδο, αναβλήθηκε για εύλογο χρονικό διάστημα, θα εξετάζετο υπό το πρίσμα των τότε επιχειρημάτων μας και θα εγένετο ενέργειες από τη πλευρά σας για να αναπτυχθούν δραστηριότητες σας που θα προετοίμαζαν τους πολίτες – πελάτες για κάποιας μορφής παράλληλες Υπηρεσίες της Τράπεζας στη περιοχή.

Και Δυσάρεστη, γιατί αφήνει ένα τεράστιο κενό στις τραπεζικές συναλλαγές στο Νησί, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Δημοτών μας και την Ανάπτυξη του Νησιού μας και ιδίως της Δυτικής Πλευράς του.

Το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Κρεμαστή, είναι το μοναδικό στελεχωμένο κατάστημα της Δυτικής Πλευράς που εκτείνεται από το χωριό Κρεμαστή μέχρι το χωριό Μονόλιθο. Εξυπηρετεί 23 κοινότητες – χωριά της Ρόδου, 25.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και άλλους τόσους επισκέπτες τη θερινή σεζόν. Είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις τουριστικές, εμπορικές και γεωργικές που αναπτύσσονται σε όλη αυτή την έκταση του Νησιού.

Ο Δήμος της Ρόδου, που νοικιάζει το χώρο στη Τράπεζα σας για τη φιλοξενία του καταστήματος, συμφώνησε προ έτους σε μείωση των ενοικίων, ενώ και πάλι κατέθεσε και είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί σας για περαιτέρω μείωση του κόστους ενοικίου,  για να συμβάλλει στη συνέχιση της λειτουργίας του, παρά την κατανοητή δυσκολία να πάρει τέτοιες αποφάσεις για δημοτική περιουσία.

Άμεσα, ξεκινάμε όπως δηλώσαμε και στη πρόσφατη συνάντηση των Συνεργατών μου, Αντιδημάρχου Γιώργου Πόκκια, Προέδρου του ΛΤΔ Μιχάλη Χριστοδούλου και Προέδρου της ΔΚ Κρεμαστής Τσαμπίκου Ποδιώτη με τον Περιφερειακό σας Διευθυντή κ. Περάκη, εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων που ενοικιάζεται και φιλοξενείστε.

Με όλα αυτά και όσα άλλα εκτεταμένα έχουμε παραθέσει σε συζητήσεις μεταξύ στελεχών του Δήμου και της Τράπεζας, θεωρούμε αδικαιολόγητη την επιμονή σας για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Κρεμαστής.

Πολύ περισσότερο δε, διότι γίνεται  χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων, χωρίς καμία προετοιμασία επιχειρήσεων και πελατών και ιδίως σε μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο, 3 μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που για εμάς θεωρείται και ως εχθρική ενέργεια εκ μέρους σας προς το Δήμο της Ρόδου και τη παρούσα Δημοτική Αρχή.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας αλλά και να σας ενημερώσουμε ότι εάν επιμείνετε σ’ αυτή, θα επανεξετάσουμε όλο το πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου μας με τη Τράπεζα Σας , όπως επίσης και φορέων του Δήμου μας, όπως του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κτλ.

Παράλληλα θα θέσουμε το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όπου θα ζητήσουμε από τους Συναδέλφους Δημάρχους των 34 Νησιών του Νοτίου Αιγαίου να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς το Δήμο της Ρόδου.

Τέλος, επιφυλασσόμαστε και για όποιες νομικές ενέργειες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, να επανεξετάσετε θετικά το αίτημα μας και να ακυρώσετε την απόφαση σας για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος σας στη Κρεμαστή.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

 

SHARE
RELATED POSTS
Δήλωση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου
Οι “Δροσουλίτες” συνεχίζουν, το “Λίγο κρασί…Λίγο θάλασσα” ήρθε, του Δημήτρη Νταβιγλάκη
Η ομιλία του Αντιδημάρχου Τ. Χατζηιωάννου στην εσπερίδα για την Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.