Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επικείμενη συνέργεια Δήμου Ρόδου και Αστεροσκοπείου Αθηνών/ 9-13 Οκτωβρίου διεξαγωγή συνεδρίου «Διαχείρισης θυμάτων καταστροφών»

Spread the love

Σε νέα μοντέλα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στοχεύει ο Δήμος Ρόδου, μέσω του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Βαρύτητας και Κοσμολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από 20 έως 23  Σεπτεμβρίου, με θέμα   “Recent Develpments is Gravity”, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Ρόδου, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου,  του Διευθυντή και Πρόεδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ Εμμανουήλ Πλειώνη,  του ερευνητή της  Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας , Αστροφυσικής διαστημικών εφαρμογών και τηλεπισκόπησης  Σπύρου Βασιλάκου  και του Προϊσταμένου  του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου κ. Ηλία Αργύρη.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε επίπεδο διαλέξεων και  συνεργασιών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα συζητήθηκε   η δυνατότητα συνεργασίας και  ανάπτυξης προγράμματος για την πρόγνωση και διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά και θα έχει στόχο την καλύτερη παραγωγή χαρτών επικινδυνότητας, για τον καλύτερο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών.

Ο κος Χατζηδιάκος στην αναφορά του  τόνισε την ανάγκη  να ενισχυθεί  κατάλληλα ο  μηχανισμός πρόληψης και προστασίας, δεδομένου ότι «η κλιματική αλλαγή μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα», και ακολούθως ζήτησε την αναβάθμιση των μοντέλων και των πρωτοκόλλων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα πλημμύρων, σεισμών  και πυρκαγιών. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρήσης της  τεχνολογίας προς όφελος της αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων και ζήτησε «να γίνει  ένα βήμα μπροστά  από το μοντέλα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών των προηγούμενων δεκαετιών». Παράλληλα ενημέρωσε τους παριστάμενους για την ετοιμότητα δράσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών , τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Ρόδο, αλλά και για τη συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, Εταιπρόφυκα και άλλους φορείς.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τους δύο επιστήμονες για την παρουσία τους και την γόνιμη συνάντηση που είχαν και τους ενημέρωσε για το συνέδριο που διοργανώνει ο δήμος Ρόδου από 9-13 Οκτωβρίου με θέμα «Διαχείριση θυμάτων καταστροφών».

 

SHARE
RELATED POSTS
Γ.Νικητιάδης: Ψυχραιμία αγαπητέ Πρόεδρε της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου
Στη Σύρο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός -“Δεν είμαστε της συνδιαλλαγής είμαστε της συναίνεσης”
12993635_1208123922538816_1718986845926887266_n.jpg
Μίλτος Παγκάς: “Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις αλληλεγγύης”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.