Πόρτα στην Πολιτική

Επίσκεψη των ευρωβουλευτών Miguel Urbán Crespo (Podemos) και Κώστα Αρβανίτη στη Μόρια

Spread the love
  • 21
    Shares

 

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, θα βρεθούμε, μαζί με τον ευρωβουλευτή των Podemos, Miguel Urbán Crespo, στη Μόρια, ως αντιπροσωπεία της GUE/NGL.

Η αδράνεια στο θέμα των κέντρων φιλοξενίας, η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και η μετατροπή του θέματος σε ζήτημα ασφάλειας συνιστούν δείγματα ακροδεξιάς και αδιέξοδης στρατηγικής, που εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις πρόσφατες αντιμεταναστευτικές και αντιανθρωπιστικές ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν αδιάφορη τη GUE/NGL, που επιθυμεί να ενημερωθεί για την κατάσταση ώστε να πράξει τα δέοντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κύρια προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι η επίσκεψη των κέντρων φιλοξενίας, ώστε να καταγράψουμε από πρώτο χέρι τη φρίκη που ζουν χιλιάδες πρόσφυγες που στοιβάζονται στο hotspot λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες συναντήσεις και συζητήσεις με φορείς της περιοχής, για να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης και να ενημερώσουμε διεξοδικά την ευρωομάδα μας, ώστε να αποφασιστούν και να προγραμματιστούν οι δράσεις που θα αναλάβουμε ως GUE/NGL για το θέμα.

Βρυξέλλες– 12 Οκτωβρίου 2019

 

  • 21
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική (Το plan b της απευκταίας αποτυχίας), του Πάνου Μπιτσαξή
Ο πρωθυπουργικός εξάδελφος και ο δύστυχος Εμίρης, του Πάνου Μπιτσαξή
Π. Γερουλάνος: “Θα είμαστε στον β’ γύρο και θα κάνουμε την ανατροπή”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.