Επίκαιρα και Ανεπίκαιρα

“Επίκαιρα και Ανεπίκαιρα” του Γιάννη Καραχισαρίδη – Όλα τα άρθρα

Spread the love

Διαβάστε όλα τα  άρθρα του Γιάννη Καραχισαρίδη της Ενότητας υπό τον τίτλο “Επίκαιρα και Ανεπίκαιρα” και τις υπο-ενότητες:

Ανεπίκαιρα” (30 άρθρα”),

“Οι 10 εβδομάδες που συγκλόνισαν τη χώρα”(10 άρθρα για το καλοκαίρι του 2015),

“Τετράδιο Σημειώσεων και Μελέτης” αρχής γενομένης τον Ιούνιο του 2016 .

Τα δημοσιευμένα άρθρα στο site έχει ήδη επιμεληθεί και εμπλουτίσει ο Γιάννης Καραχισαρίδης και θα εκδοθούν σε βιβλίο υπό τον τίτλο  «Ανεπίκαιρα: ένας τρόπος να παρατηρούμε το κόσμο».

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1955. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά.

Μέχρι σήμερα, από το 1976, σκηνοθέτησε περίπου 60 θεατρικές παραστάσεις και 5 όπερες. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Λυρική Σκηνή και τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Στην τηλεόραση σκηνοθέτησε μια τηλεοπτική σειρά (Νυχτερινοί ακροβάτες) και συνεργάστηκε με το Θέατρο της Δευτέρας. Γύρισε σε φιλμ δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (1989). Παρουσίασε στον τηλεοπτικό σταθμό West Channel (Κοζάνη) εκπομπές για τον κινηματογράφο, με τίτλο «Ουμανιστικό Χόλυγουντ» (2008-2010). Οι εκπομπές βασίζονταν σε προσωπική έρευνα. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει περίπου 35 άρθρα με θεωρητικές αναλύσεις για το θέατρο και άλλα θέματα κυρίως σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Οι βασικότερες διοικητικές του θέσεις ήταν: Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου (1989-91), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (1993-95, 1997-02), Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ (2001-2006) και Πρόεδρος (2004-2006), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από το 2007.

Απεβίωσε από ανακοπή στις 25 Απριλίου 2020.

Αρθρογραφούσε στο iPorta.gr εν τη γενέσει του διαδικτυακού περιοδικού (Απρίλιος 2013) με την Ενότητα “Επίκαιρα και Ανεπίκαιρα” και  τις υποενότητες “Ανεπίκαιρα” (30 άρθρα”), “Οι 10 εβδομάδες που  συγκλόνισαν τη  χώρα”(10 άρθρα για το καλοκαίρι του 2015), “Τετράδιο Σημειώσεων και Μελέτης” αρχής γενομένης τον Ιούνιο του 2016).

Τα δημοσιευμένα άρθρα το site έχει ήδη επιμεληθεί και εμπλουτίσει ο Γιάννης Καραχισαρίδης και θα εκδοθούν σε βιβλίο υπό τον τίτλο  «Ανεπίκαιρα: ένας τρόπος να παρατηρούμε το κόσμο».

Το banner που αφορά την Ενότητα “Επίκαιρα και Ανεπίκαιρα” έχει δημιουργήσει ο καταξιωμένος διεθνώς σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης.

SHARE
RELATED POSTS
Έχει το ποδόσφαιρο GREXIT ηθικό ανάστημα;, του Γιάννη Καραχισαρίδη
Γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης;, του Γιάννη Καραχισαρίδη
Τετράδιο σημειώσεων και μελέτης 26η σελίδα – Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2018, του Γιάννη Καραχισαρίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.