Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Ιστορία

Επέτειοι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 23
    Shares

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Σήμερα γιορτάζουν οι φασίστες! Μη γελάτε, υπάρχουν σαν τα φίδια εν υπνώσει γύρω μας και αν μπορούσαν σήμερα 4η Αυγούστου, θα σήκωναν κεφάλι για να θυμηθούν πώς και γιατί πριν από 83 χρόνια ο Μεταξάς βάδισε στα χνάρια του Μουσολίνι και του Χίτλερ για να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Τελευταία, η χώρα δεν τα πάει καλά με τις επετειακές ημέρες, θαρρείς και με το πέρασμα του καιρού κάποια γεγονότα έχουν χάσει την αίγλη τους ή έχουν ξεθυμάνει ως αξίες… Έχω κατά νου την κλασική γιορτή των οπαδών του Παναθηναϊκού, που κάθε χρόνο στις 2 Ιουνίου γιόρταζαν την επέτειο του τελικού στο Γουέμπλεϊ με τον Αγιαξ. Εφέτος το…έπος αυτής της ποδοσφαιρικής γιορτής πέρασε εντελώς στο ντούκου, προφανώς οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία όρεξη να γιορτάσουν μετά την ξεφτίλα που τους επιφύλαξε η Δέσποινα Παπαδοπούλου με την συνέντευξή της για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στην Λεωφόρο («Μου είπε ο Παττακός να μην έχω αγωνία, γιατί το θέμα έχει τακτοποιηθεί» – κάτι που επιβεβαίωσε ο πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας που καθόταν δίπλα της, όπως ανέφερε!)

Ωστόσο, χθες υπήρχε μία επέτειος που θα’ πρεπε να θυμηθούμε όλοι μας –κυρίως ‘οι παλαιοί των ημερών’ – μια και συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από το τροχαίο που πήρε από την ζωή τον μέγιστο συνθέτη του ρεμπέτικου, του λαϊκού και της καντάδας Γιάννη Παπαϊωάννου. Μόλις στα 58 του χρόνια. Η κληρονομιά που μας άφησε ο μπαρμπαΓιάννης όχι μόνο αντέχει, αλλά δίνει εδώ και χρόνια ψωμί σε πλήθος νέων τραγουδιστών οι οποίοι –άλλοι με επιτυχία και σεβασμό, άλλοι εντελώς άστοχα- σκύβουν «Στο παράθυρο κλεισμένο» (ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του ρεμπέτικου κατά τον Χατζιδάκι), στο «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», στο εμβληματικό «Πέντε Ελληνες στον Αδη» και σίγουρα στον «Καπετάν Ανδρέα Ζέππο».

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 23
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
“Kayak for the right to live”-«Καγιάκ για το δικαίωμα στη ζωή»-Διαβάστε για το ανθρωποκεντρικό κίνημα του Γάλλου Georges Alexandre που υποστηρίζεται από τους Ευρωβουλευτές
Kostis A. Makris
Οι μικροί αρχειοφύλακες της ζωής μας και ο Αιμίλιος Βεάκης, του Κωστή Α. Μακρή [αρχειακό υλικό σε εικόνες]
Παντελεήμων, λέξη θεϊκή, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.