Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Εξουσία με διαδικασίες δημοκρατικές ή του πεζοδρομίου;, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Φαίνεται πως πολλοί αθώοι και αφελείς έχουμε μαζευτεί εδώ. Πολλοί ευσυγκίνητοι και επαναστάτες της τηλεόρασης. Όσο άγαρμπα κι αν φέρεται η κυβέρνηση, αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια κάθε Παρασκευή και Σάββατο με τις μάχες των αναρχικών και των ματ και την αποκλεισμένη Πατησίων, το κλεισμένο κέντρο αλλά και αυτό που συμβαίνει στο οικονομικό Πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο με τις γιάφκες, τη ντρόγκα, το παραεμπόριο τους αλληλέγγυους, την “φιλοξενία” μεταναστών, τις “εξόδους” των λογής μπαχαλάκηδων και την παρεμπόδιση κάθε ακαδημαϊκής διαδικασίας, είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Ποιος δεν καταλαβαίνει πως μία οργανωμένη και αποφασισμένη μειοψηφία θέλει επεισόδια ως τις 17 Νοεμβρίου και επίσης παράταση των επεισοδίων ή και αίμα ως την επέτειο Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο; Ποιος δεν βλέπει τον συνεχιζόμενο πόλεμο επιβολής ανάμεσα σε αναρχικούς και Χρυσοχοΐδη; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η επαγγελματική αριστερά βολεύεται από αυτό το μπάχαλο γιατί ως αντιπολίτευση δεν τα πάει και τόσο καλά; Ειδικά τώρα που τα έχει ψηφίσει όλα και τα έχει αποδεχθεί όλα, μόνο η πολιτική του πεζοδρομίου μπορεί να της δώσει άλλοθι προοδευτικότητας.

Το διακύβευμα είναι προφανώς η εξουσία, υπόγεια ή φανερή. Και το ερώτημα είναι ποιος θέλουμε να ασκεί αυτή την εξουσία και με ποιες διαδικασίες. Δημοκρατικές ή του πεζοδρομίου;

Η ζωγραφική είναι του Βασίλη Σούλη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Coming soon…(Προσεχώς…), του Γιώργου Σαράφογλου
Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και «Το Χαμόγελου του Παιδιού»
stones-1372677_960_720.jpg
Στο “κόκκινο” οι ακτές- Στο 65% η διάβρωση παραλιών στην Κρήτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.