Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Εξηγήσεις μέσω Εισαγγελέα ζητεί ο Δήμαρχος Ρόδου από τον Γιώργο Υψηλάντη για τις φήμες “στην πιάτσα” για το ακίνητο της Ν.Αγοράς

Spread the love

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, προσέφυγε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, σχετικά με τις αναφορές του κ. Γιώργου Υψηλάντη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα ο Δήμαρχος, έδωσε εντολή στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και δικηγόρο, Δήμο Μουτάφη, να επισκεφτεί άμεσα την Εισαγγελέα Υπηρεσίας και να την ενημερώσει για τις δηλώσεις του Γιώργου Υψηλάντη, επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας, με τις οποίες ο τελευταίος αναφέρθηκε σε φήμες που κυκλοφορούν «στην πιάτσα», σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου της Νέας Αγοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Υψηλάντης, σύμφωνα με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι:

“Επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο έλλειμμα ικανότητας εκ μέρους σας, εικάζω ότι δύο πράγματα σας ωθούν σ’ αυτήν την πρόταση. Το ένα μπορεί να είναι η αδυναμία απογαλακτισμού από τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, που δεν ήθελαν να χαλάσουν τις καρδιές τους με κανέναν, συντηρώντας ένα μικροψηφοθηρικό πελατειακό σύστημα σχέσεων με τους ενοικιαστές. Κι επειδή αυτό δεν μου προκύπτει από την έως τώρα στάση σας απέναντι σ’ αυτούς που βγάλατε από τα καταστήματα τους, κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Αυτό το άλλο αδυνατώ να το προσδιορίσω και σίγουρα δεν είναι στον χαρακτήρα μου να υιοθετήσω τα όσα αναπόδεικτα και ανυπόστατα κυκλοφορούν στην πιάτσα. Εσείς όμως οφείλετε να μας πείτε ξεκάθαρα. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; Και για ποιο λόγο;

Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης, ο Δήμαρχος, ζήτησε από την Εισαγγελέα να κληθεί ο κ. Υψηλάντης και να διευκρινίσει ποια είναι τα αναπόδεικτα και ανυπόστατα που κυκλοφορούν στην πιάτσα, και ποιες είναι αυτές οι φήμες στις οποίες αναφέρεται και να καταθέσει τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προέκυψαν τα λεγόμενά του, ώστε να τα υποστηρίζει ενώπιον του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του νησιού.

Ο Δήμαρχος προέβη στην κίνησή του αυτή θεωρώντας απαράδεκτη την δημιουργία τέτοιων εντυπώσεων κατά τη διάρκεια δημόσιων τοποθετήσεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες θίγουν σαφώς την τιμή και την υπόληψη τόσο του ίδιου όσο και  της δημοτικής αρχής. Ως εκ τούτου και με σκοπό την πλήρη διασαφήνιση των αναφερομένων και υπονοουμένων του κ. Υψηλάντη, ζήτησε την άμεση διευκρίνιση αυτών και την αναζήτηση κάθε ευθύνης τυχόν υπαίτιου της τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

SHARE
RELATED POSTS
Ο βρακοφόρος του Αιγαίου στην προεδρική Φρουρά – Επίσημη ένταξη της παραδοσιακής ενδυμασίας
Αλλαγή πορείας, του Ευάγγελου Φραγκάκη (Δήμαρχος Χάλκης)
Δημήτρης Ζανεττούλλης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την εμπειρία, τη γνώση, την αποτελεσματικότητά του”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.