Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Ιστορία

Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου και οι ευθύνες όλων μας, του Χαράλαμπου Κόκκινου

Spread the love

Με αφορμή την 71η Επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα και την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 71η Επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, μας ενισχύει την εθνική υπερηφάνεια αλλά συγχρόνως θέτει όλους μας απέναντι στις ιστορικές μας ευθύνες.

Η Δωδεκάνησος ήταν το 1948 το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που προσαρτήθηκε στην ελεύθερη και δημοκρατική χώρα μας και οφείλουμε όλοι μας να τιμάμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία. Συγχρόνως είναι χρέος μας να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται τα εθνικά μας ιδανικά.

Το μήνυμα που εκπέμπουν οι επετειακές εκδηλώσεις της ενσωμάτωσης είναι έντονο ιδιαίτερα στις μέρες μας:

που η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά τα όρια,

στο νησί των Ιμίων – νησί της Δωδεκανήσου δεν μπορούν να μεταβούν Έλληνες,

η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε στην περιβόητη «Συμφωνία των Πρεσπών» που προσέβαλε το όνομα τής Μακεδονίας που είναι μία και ελληνική.

Στη Βόρεια Ήπειρο οι αλβανικές αρχές προχωρούν σε αφαίμαξη των ελληνικών περιουσιών και ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα.

Με ενότητα και εθνική υπερηφάνεια τιμούμε τους αγώνες όλων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο του τόπου, επαγρυπνώντας και προασπίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, που αποτελεί χρυσή σελίδα στην ένδοξη Ιστορία μας!»

Ζήτω η ελεύθερη Δωδεκάνησος!

Ζήτω η Ελλάδα!

Y.Γ.: Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος θα παραστεί και θα συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για την 71η Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο.

 

SHARE
RELATED POSTS
Θεσμικές αφελείς ερωτήσεις;, του Δρ Γιάννη Πανούση
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 78ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Οι ώρες κοινής ησυχίας και ποιες περιοχές εξαιρούνται, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.