Ανοιχτή πόρτα

Ελλάς-Τουρκία…Συμμαχία, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π21]

ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ …ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος (η Τουρκία) στο ΝΑΤΟ και να μην σέβεται μια άλλη χώρα μέλος της Συμμαχίας»                                                                                                    Ρόμπερτ Μενέντεζ 11-6-2022.

Σύμφωνα με την FNEWS.GR [28 Ιουλίου 2015], η  τούρκικη εφημερίδα Hürriyet, έγραψε : «H οικογένεια του Τσίπρα μετακόμισε στην Ελλάδα απο την δυτική Τουρκία. Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι», σημειώνει η Hurriyet, επικαλούμενη δημοσίευμα της 29 Ιανουαρίου 2015 τοπικής εφημερίδας Daily Hudut, που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης (Edirne)».

Αυτό είναι κακό, θα με ρωτήσετε ; Όχι βέβαια, κακό δεν είναι, όπως και για εκατοντάδες άλλες χιλιάδες ‘Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους στην «άλλη Ελλάδα» και  ρίζωσαν στην ελλαδική πατρίδα, αφού πλέον οι εστίες τους κατάντησαν μετά την Γενοκτονία ερείπια.

Δύο όμως είναι τα σημεία του ρεπορτάζ του 2015 που θα σταθώ: Ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας (ÖDP) (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως είχε συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010 για μια κοινή εκδήλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ÖDP και όπου ο κ. Τσίπρας (αποκαλούμε τους ανθρώπους κυρίες ή κυρίους σύμφωνα με την αστική ευγένεια, έστω και εάν δεν φοράνε κάποιοι πολιτικοί γραβάτα) αισθανόταν «σαν το σπίτι του» και ότι,  μέσα από την περιοχή ρέει ένα ποτάμι που ονομάζεται Şeytan Deresi, δηλαδή «ποτάμι του σατανά» και επίσης ότι, από τον 17ο αιώνα το χωριό άρχισε ν’ αναπτύσσεται με ταχύτητα από πολυάριθμους έποικους εβραίους. Έτσι λοιπόν η τούρκικη εφημερίδα συμπέρανε ότι ο κ. Τσίπρας «έχει εβραϊκή καταγωγή». Από όλα όμως τα παραπάνω, εκείνο που τραβάει την προσοχή, δεν είναι η δήλωση του (λογικό είναι να εκφραστεί έτσι), ούτε η φημιζόμενη καταγωγή του (συμπαθέστατοι είναι οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής), αλλά το «ποτάμι του σατανά».

Γιατί;     

Εάν βέβαια ο κ. Τσίπρας είχε γεννηθεί κοντά στο Şeytan Deresi, θα πιθανολογούσα ότι η πολιτική του συμπεριφορά είχε επηρεαστεί από τα σατανικά νερά του ποταμού της καταγωγής του. Αλλά φευ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974.  Άρα λοιπόν κάτι άλλο συμβαίνει – άγνωσται αι βουλαί του DNA –  ίσως, η συμπάθεια προς το αριστερό κόμμα της Τουρκίας, το ÖDP, όπως εξάλλου και προς κάθε τι «αριστερό» ή η πίστη του ότι αυτός μόνος είναι ο Λέων (Σεληνιακό ζώδιο) της σωστής διακυβερνήσεως ανεξαρτήτως των βρυχηθμών του Ταγίπ  Ερντογάν και των λοιπών συντασσομένων με αυτόν νέο-οθωμανών, των ελληνικών αμυντικών εξοπλισμών και της μη εφαρμογής του δόγματος των κόκκινων πολιτικών «Μπάτε σκύλοι αλέστε».   

Τα παραπάνω τα λέω χωρίς καμία μεταφυσική διάθεση, απλά, επειδή τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται κάποιες «απόψεις» από στελέχη ή παρ’ ολίγον στελέχη του κόμματος της μείζονος αντιπολιτεύσεως, να νομίζουν ότι με την αντιπολίτευση που κάνουν θα κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές, αντιτιθέμενοι στην εξωτερική πολιτική της τωρινής κυβερνήσεως και αμφισβητώντας τους χειρισμούς και τις ενέργειές της σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα. Π. χ, υπήρξε συριζαίος ακόλουθος – τον άκουσα σε μια μάζωξη – που εκφράστηκε για την αγορά των Rafale ως «παλιοσίδερα», που μας τα πλάσαραν οι Γάλλοι !!! (ο άνθρωπος ήταν πρώην δημόσιος υπάλληλος, πρώην συνδικαλιστής  με … ειδικές γνώσεις στην πολεμική αεροναυπηγική). Μετά, έχουμε τις αιώνιες πολιτικές αντιφάσεων :  Αναγνώρισε πρόσφατα από την μια μεριά την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, αλλά δεν ψήφισε τις ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, τις συμφωνίες με  ΓΑΛΛΙΑ και Η.Π.Α και αυτό τον αναγάγει σε ΔΗΜΑΓΩΓΟ και εμφανώς «λαϊκιστή».  Ας θυμηθούμε κάποιες «υψίστης» πολιτικής σημασίας ρήσεις του κ. ΤΣΙΠΡΑ : «ΕΧΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ;», & στις 7-10-2021 στην Βουλή που είπε «Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, είναι περιουσία της οικογένειας του. Και πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Ραφάλ δισεκατομμυρίων σαν να ψωνίζει γραβάτες σε πολυκατάστημα» !! Είναι να μην θαυμάσουν οι Έλληνες πολίτες τέτοια μεγάλης εμβέλειας πολιτική φράση – υπεύθυνου υποτίθεται – πολιτικού που θέλει μάλιστα να ξανακυβερνήσει ;;; Λες και ο πρωθυπουργός θα βάλει τις φρεγάτες Belharra  και τα πολεμικά αεροπλάνα Rafale στο σπίτι του για ομορφιά …

Και η απάντηση στον … «μέλλοντα» νέο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα είναι τα λόγια ενός τούρκου στρατιωτικού αναλυτή, του Αμπντουλάχ Αγάρ, που  ανέφερε στο CNN Turk [26-4-2022] ότι : «Η τουρκία πράγματι αντιλήφθηκε τις απειλές που δημιουργούν τα μαχητικά Rafale. Όπως και τις απειλές που δημιουργούν οι φρεγάτες Belharra όπως και των υποβρυχίων Type 214 όπως και για την αντιαεροπορική άμυνα… Όμως πρέπει να πούμε κάτι, με τα μαχητικά Rafale έχουν αποκτήσει μια υπεροχή απέναντι στην τουρκία».

Όπως είδατε, δεν αναφέρθηκα καθόλου στην συμμαχία μας μέσα … στο ΝΑΤΟ, ώστε να ισχύσει το «Ελλάς-Τουρκία …Συμμαχία», όπως θα ήθελαν μερικοί !!!.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

                

SHARE
RELATED POSTS
Eκεί όπου σέβονται τους ουραγούς…, του Γιώργου Αρκουλή
Boomerangs!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Υποκρισίας το Ανάγνωσμα [Αφιερωμένο στον Αμβρόσιο], της Δώρας Παρδάλη-Σωτρίλλη.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.