Πόρτα στον Πολιτισμό

Ελένη Κιούμπιτ: ο θάνατος που πέρασε στα ψιλά…εκτός του τέως ΠτΔ κ. Παυλόπουλου

Spread the love
  • 26
    Shares

 

Υπό την παγκόσμια “ομπρέλλα” του κορονοϊού και μετά από μακρόχρονη ασθένεια έφυγε από τη ζωή η Ελένη Κιούμπιτ, ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια γενική γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ήταν η Ελληνίδα σύζυγος του εκλιπόντος πρωτεργάτη της εκστρατείας, διακεκριμένου Βρετανού αρχιτέκτονα Τζέιμς Κιούμπιτ.

Για τον θάνατο της Ελένης Κιούμπιτ μόνο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλοςέως εξέφρασε προς την Πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα κα Janet Suzman τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Ελένης Κιούμπιτ.  Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την απαράμιλλη συνεισφορά, τόσο της Ελένης Κιούμπιτ όσο και του αείμνηστου συζύγου της και διακεκριμένου Βρετανού αρχιτέκτονα James Cubitt, στον αδιάλειπτο δίκαιο αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Με την πρόσθετη επισήμανση ότι ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της αλλά και την υπεράσπιση του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. (ΑΠΕ)

Η Ελένη Κιούμπιτ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έζησε στο Λονδίνο. Με την ιδιότητα της παραγωγού εργάστηκε στον κινηματογράφο σε ταινίες, μεταξύ των οποίων «The War That Never Ends» (1991) του Τζακ Γκολντ και το «Sympathy for the Devil» (1968)του Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

 

  • 26
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Τα τελευταία νέα από το «ΔΙΑΖΩΜΑ»: Αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας- Συζήτηση στις 13 Μαΐου
Αρχαία κατάλοιπα, ναυάγια και σημαντικά κινητά ευρήματα εντοπίστηκαν στη Δήλο
Στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.