Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΕΔ: η συγκινητική κάρτα του ΥΠΕΘΑ και η 84η Έκθεση Θεσσαλονίκης- video και πλήρες πρόγραμμα

Spread the love

Το Περίπτερο των ΕΔ στην 84η ΔΕΘ εγκαινιάζει ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος,

το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα εγκαινιάσει το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι.

Οι επισκέπτες της φετινής 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 1, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο – δυναμικό προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του διαδικτύου, της εξωστρέφειας, της άμεσης αντίδρασης και των τεχνολογιών αιχμής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας με νέα αντίληψη και στόχευση, προάγοντας την εξωστρέφεια. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο περίπτερο, εννέα ενημερωτικά εργαστήρια για τα στελέχη και το απλό κοινό με θεματολογία που καλύπτει την πολυσχιδή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα των workshops

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12:00’ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το workshop με τίτλο «ΑΕΙ – Βιομηχανία – Άμυνα: Συνέργειες και ευκαιρίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, αναπληρωτής καθηγητής Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, κ. Στράτος Στυλιανίδης. Ομιλίες θα απευθύνουν επίσης ο Διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων & Τεχνολογικής Έρευνας στο ΥΠΕΘΑ, Ταξίαρχος (Μ) κ. Πέτρος Κυριαφίνης – Ταξίαρχος (Μ), ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) κ. Ευάγγελος Βερονικιάτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κ. Αναστάσιος Ροζολής και ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Κυριάκος Υάκινθος.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 16:30’ θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ για το Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει ονομαστεί το 2019 από το ΓΕΕΘΑ. Ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β1 Αρχιπλοίαρχος κ. Δημήτριος Μήλας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των έντυπων και των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και για τη βράβευση στρατοπέδου.

«Πρακτικές Ηγεσίας & Αυτοβελτίωσης» ονομάζεται το workshop που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 16:30’. Σκοπός του είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες μέθοδοι αξιολογήσεως προσωπικού και διαχειρίσεως ανθρωπίνου δυναμικού: α) διοικητικώς – επιτελικώς και β) επιχειρησιακώς. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Πόδας, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Νικόλαος Γκόνης, Συνταγματάρχης (ΠΖ).

Ο Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης και ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης θα είναι οι βασικοί ομιλητές του workshop με τίτλο: «Ένοπλες Δυνάμεις και Διεθνείς Σχέσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 17:00’. Θα αναλυθούν θέματα Στρατιωτικής Συνεργασίας, Κοινών Επιχειρήσεων, Διεθνούς παρουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές.

Το workshop της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στις σχέσεις Κοινωνικών Δικτύων και ΜΜΕ με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Λαδιανός θα αναλύσουν θέματα λήψης, διαχείρισης και τεκμηρίωσης πληροφοριών. Επίσης θα εξηγήσουν πώς ο Τύπος μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη μέσω της ανάδειξης ή της απόκρυψης πληροφοριών. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 16:30’.

Μια διαφορετική διάσταση στα θέματα διαχείρισης κρίσεων θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου από τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήριο Κυριακίδη.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε θέματα σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ζητήματα στρατολογίας και ενημέρωσης για τη στρατιωτική θητεία, αλλά και στις περιβαλλοντικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα:

Στις 11:00’ το πρωί ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β2 Ταξίαρχος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Ευγένιος θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους νέους για εισαγωγή στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για τις απαιτήσεις, την προετοιμασία και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Συνταγματάρχης (ΝΟΜ) κ. Βασίλειος Τσιναφορνιώτης θα ενημερώσει στις 13:00’ σχετικώς με όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν οι γονείς και οι μαθητές για τη στρατιωτική θητεία, την παρουσίαση προς κατάταξη, αλλά και τη στρατιωτική ζωή και εκπαίδευση.

Τέλος, στις 17:00’ ο τμηματάρχης ΓΕΕΘΑ/Γ2/4 Πλοίαρχος (Μ) Σαράντης Γιαννούτσος θα παρουσιάσει το πλέγμα περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση, τη διαλογή οργανικών και στερεών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την υιοθέτηση τεχνολογιών περιβάλλοντος.

Το ενιαίο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Αφιερωμένη στην πολυσήμαντη και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι η παρουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα «Μαζί Πάντα», τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις 7 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, θα υποδέχονται το κοινό στο Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να το μυήσουν στα μυστικά των επιχειρησιακών δράσεων. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το καθημερινό έργο και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να αισθανθούν για λίγο πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, να κάνουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο ή να πραγματοποιήσουν βολές με ένα άρμα μάχης. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις νέες μεθόδους και τα καινοτόμα εργαλεία που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον εσωτερικό χώρο της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ), με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και ρομποτικό μηχάνημα, να θαυμάσουν από κοντά δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000, να βιώσουν ριψοκίνδυνες πτήσεις με μαχητικά και πυροσβεστικά αεροσκάφη, να γνωρίσουν τις διαδικασίες αντιμετώπισης βύθισης, πυρκαγιάς ή εισροής υδάτων σε Πολεμικό Πλοίο και να συμμετάσχουν εικονικά σε μια επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης.

Στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το ελικόπτερο Kiowa, να δοκιμάσει φρέσκο ψωμί από το κινητό αρτοποιείο του Ελληνικού Στρατού, ενώ για τους μικρούς φίλους των Ενόπλων Δυνάμεων θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης – καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

Κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ, κινητό studio της επιτυχημένης εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη» θα βρίσκεται στους χώρους της Έκθεσης, για να παρουσιάσει ζωντανά στο τηλεοπτικό κοινό όλα τα εκθέματα του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μια μικρή «γεύση» των εντυπωσιακών εκθεμάτων που θα παρουσιαστούν στο Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει το διαφημιστικό video που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

SHARE
RELATED POSTS
2601029EC3F4E99F4800131C28654EF1.jpg
Λέσβος, 4 Νοεμβρίου 2015: “Άγνωστο μικρό”, Φωτογραφία: Άρης Μεσσήνης
Ελλάδωμα και Αποαθλιοποίηση, του Κωστή Α. Μακρή
Ο αξιότιμος κύριος Καμπουράκης, ο αξιοσέβαστος κύριος Πολλάκης και άλλοι ευγενείς, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.