ΕΥ ΖΗΝ

Εγκαίνια Τηνιακών Μαρμαρογλυπτών στις 8 Αυγούστου – Εκδηλώσεις κατά το έτος Χαλεπά

Spread the love

Η συμμετοχή των Τηνίων Μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ ήταν επιβεβλημένη για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και να επιβεβαιώσει ότι, η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της Unesco, καθώς οι σημερινοί καλλιτέχνες μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τη συμμετοχή 24 καλλιτεχνών, μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ παρουσιάζοντας το δημιουργικό τους έργο, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης Γιαννούλη Χαλεπά, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου στον Πύργο, στο διάστημα 4-30 Αυγούστου 2018.

Ημέρα εγκαινίων: Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 20.30.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική, στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, εξασφάλισε τη συμμετοχή στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ των Δήμων Σύρου – Ερμούπολης, Χίου, Ιωαννίνων και Δάφνης – Υμηττού, με τη φιλοξενία της έκθεσης των Τηνίων Καλλιτεχνών – Μαρμαρογλυπτών στους Δήμους τους, μέχρι του πέρατος του 2018.

Με τη βεβαιότητα της επιτυχίας συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες, επαινούμε την προσπάθειά τους και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου θα στέκει πάντα δίπλα τους, προβάλλοντας το  δημιουργικό τους έργο.

 

SHARE
RELATED POSTS
«Όταν τρώμε ΔΕΝ…τραγουδάμε»! – “NO singing while eating…and NO dancing in the aisles”!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Ποίημα στο Θεό, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη
iriscazino.jpg
Υπερθέαμα ιρλανδικών χορών στο Καζίνο Ρόδου στις 9 Ιουλίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.