Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

“Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη”, του Ηρακλή Χοροζίδη

Spread the love

Ο Ηρακλής Χοροζίδηςείναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας

Όλοι θυμόμαστε την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Λόλα», όπου ο Νίκος Κούρκουλος ρωτά τον Σπύρο Καλογήρου, «γιατί θες να με φας;» και εκείνος κραδαίνοντας το μαχαίρι του απαντά «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη».  Μια χαρακτηριστική ατάκα που έμεινε στην ιστορία.

Δεν ξέρω, αλλά αυτή η ατάκα μου ήρθε στο μυαλό όταν άκουσα τους αρχηγούς κρατών του πλανήτη, να αποφασίζουν την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή θα επιφέρει πολλαπλασιασμό κρουσμάτων και θανάτων. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν αντέχουν οι οικονομίες των κρατών, μένοντας σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιο είναι το ‘’ηθικό’’ δίδαγμα; Ακόμη και η ζωή των ανθρώπων έχει την τιμή της. Δηλαδή ανάμεσα στο επιβιώνουμε όλοι χωρίς κορωνοϊό, αλλά με μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση ή αφήνουμε την οικονομία να πάρει μπροστά έχοντας αναπόφευκτα απώλειες σε συνανθρώπους μας, εμείς συνειδητά επιλέγουμε το δεύτερο. Δηλαδή ας πεθάνουν και μερικοί ηλικιωμένοι (οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας), αρκεί να έρθουν οι τουρίστες από χώρες όπου κάνει πάρτι ο ιός, για να μη χαθεί η τουριστική σεζόν.

Δεν υποστηρίζω ότι είναι μια λάθος επιλογή, απλά είναι κάτι που σίγουρα με κάνει να νοιώθω πολύ, μα πάρα πολύ άβολα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δεκέμβρης, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Οι “Δώδεκα” που σκότωσαν τον Κασέτι και η Υπεραγία Θεοτόκος, της Ωραιοζήλης – Τζίνας Δαβιλά
Ο μεγαλύτερος δορυφόρος της  Γης, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.