Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Είμαστε για τα πανηγύρια…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής
Γιώργος Αρκουλής

Ο φόβος των υπευθύνων ιδού που επαληθεύεται. Ήδη οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, οπότε δικαίως το κράτος παίρνει μέτρα, που μπορεί να δείχνουν αυστηρά, αλλά κρίνονται απαραίτητα. Τα 97 νέα κρούσματα μέσα σε τέσσερα 24ωρα (βασικά του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που τα πράγματα ήταν πολύ χαλαρά) ασφαλώς και πρέπει να ανησυχούν τους έχοντες την ευθύνη της υγείας μας μέσω της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Ο οποίος, όσο κι’ αν δεν θέλουν να το καταλάβουν οι «άτακτοι» (κυρίως οι νεολαίοι μας) είναι παρών και παραμένει εξαιρετικά ύπουλος. Και εχθρικός για όλες τις ηλικίες!

Όσο κι’ αν ενοχλήθηκαν κάποιοι, η σώφρων ελληνική κοινωνία βρίσκει σωστό να διακόπτεται τρικούβερτο γλέντι σε τοποθεσία της Εύβοιας, το οποίο εμφανίστηκε ως πανηγύρι. Όπως και η απαγόρευση λειτουργίας μπιτς μπαρ στη Μύκονο, όπου παρατηρήθηκε καταστρατήγηση οδηγιών. Όπως δημοσιεύτηκε, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μαγαζιού διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι «θέλουν να τον κλείσουν». Προφανώς υπερβάλει, όταν ιστορικά σε άλλα πολυδιαφημισμένα στέκια διάσημα για τα πάρτι τους στο νησί των Κυκλάδων, οι κάθε λογής απαγορεύσεις δεν ισχύουν. Έχω κατά νου εκείνα τα ετήσια πανάκριβα πάρτι σε ονομαστό παραλιακό κέντρο, όπου ο διάσημος τραγουδιστής μας Αντώνης Ρέμος προσφέρει διασκέδαση σε σχεδόν χίλια άτομα. Θα τολμήσει άραγε ο μαγαζάτορας να πείσει τον πελάτη που θα αγοράσει πανάκριβη σαμπάνια και ονομαστά πούρα πως πρέπει να έχουν δύο μέτρα απόσταση από τον…διπλανό του;

Όπως και να’ χει, το κυβερνητικό έργο δυσκολεύει για τα καλά, αφού οι καθοδηγητές μη έχοντας καταφέρει –όπως αποδεικνύεται- να πείσουν τον κόσμο, αναγκάζονται τώρα να σκληρύνουν την στάση τους κυνηγώντας (με το δίκιο τους) παραβάτες, είτε αυτό αρέσει είτε όχι.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πέτσας σε αναμονή…, του Γιώργου Αρκουλή
Οι Φο.Φα.Χο.Μ.Ε.Μ. κι εγώ, του Κωστή Α. Μακρή
Σκίτσα εξ Αμερικής: η “ΝΑΣΑ” και η “ΜΑΣΑ” (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.