Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Δώσε και μένα μπάρμπα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 32
    Shares

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το είχε κάνει «σημαία» (λες και ήταν το μοναδικό αγκάθι στην καθημερινότητά μας…) η ΝΔ, όταν ακόμη βρισκόταν στην αντιπολίτευση- σιγά μη και δεν το προωθούσε με νόμους και βούλες, αν και είναι φανερό πως θα φτωχύνει η παιδεία (και –παράλληλα- θα πλουτίσουν όσοι εμπορεύονται ιδιωτικά κολλέγια). Ισότιμα, λοιπόν Θα θεωρούνται, τα πτυχία πέντε εξαμήνων σε κολλέγια (μέσω της φάμπρικας ιδρυμάτων της αλλοδαπής) με εκείνα του κόπου και του ιδρώτα των φοιτητών που μπαίνουν με τις εξετάσεις τους στα ελληνικά πανεπιστήμια και για πέντε ολόκληρα χρόνια (ή και περισσότερα αν πρόκειται για την Ιατρική) λιώνουν παντελόνια (και φούστες) στα έδρανα της εκπαίδευσης.

Δικαίως διαμαρτύρονται οι φοιτητές και αφήστε κάποιον λαλίστατο υπουργό να δηλώνει ότι μόνο η Ελλάδα και δυο τρεις υπανάπτυκτες χώρες δεν διαθέτουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μπράβο του! Μόνο που δεν τολμά να αναφέρει την ουσία και την αλήθεια. Ότι με την μέθοδο του ισότιμου «χαρτιού» με το επίσημο της Πολιτείας, το κρατικό ταμείο θα μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδα την Παιδεία, που δεν θα έχει στο εξής καμία σχέση με όσα πίστεψε και εφάρμοσε ο Γεώργιος Παπανδρέου αρχές της δεκαετίας του 1960, ώστε η παιδεία να γίνει δωρεάν δημόσιο αγαθό.

Εννοείται ότι με την φάμπρικα των…κολλεγίων «φαστ φουντ», η εκπαίδευση θα γίνει πανάκριβη, αλλά στην ουσία φθηνή. Πολύ φθηνή!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 32
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Ένα Αλλιώτικο Μουντιάλ – Πάμε ημιτελικό (;), της Χριστίνας Μπουγά
Πυροπροστασία-Πυρασφάλεια: Συμμετοχή Δημάρχου Πεντέλης στη συνάντηση Φορέων Ιπποκρατείου Πολιτείας
Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής, του Παναγιώτη Αλεβιζάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.