ΕΥ ΖΗΝ

Δώρο Δημιουργικής Γραφής από τον ΙΑΝΟ σε έναν αναγνώστη του iPorta.gr: 30 ώρες σεμινάρια Ποίησης δια ζώσης ή με e-learning με τον Στρατή Πασχάλη

Spread the love

Ο ΙΑΝΟΣ φέτος συμπλήρωσε πέντε χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Εργαστηρίων Βιβλίου πάντα με καταξιωμένους διδασκάλους . Δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013 και ήδη έχουν λειτουργήσει δέκα επιτυχημένοι κύκλοι.

Για την Άνοιξη 2018 ο ΙΑΝΟΣ δωρίζει σε έναν αναγνώστη του περιοδικού iPorta.gr  ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για την Ποίηση με τον πολυσχιδή λογοτέχνη Στρατή Πασχάλη. Οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν το ονοματεπώνυμό του και έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας στο e-mail: [email protected] με την ένδειξη “ΙΑΝΟΣ-ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ” και  “ΙΑΝΟΣ E-LEARNING” ανάλογα με το σεμινάριο που θέλετε να συμμετέχετε.

Η κλήρωση και για τα δυο σεμινάρια θα γίνει στις 23 Απριλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και 8:00 πρωινή και θα αφορά σε έναν αναγνώστη.  Το δώρο του ΙΑΝΟΥ στο iPorta.gr είναι αξίας 340 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Εδώ ο τυχερός αναγνώστης των Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής του ΙΑΝΟΥ για το Φθινόπωρο 2017.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΙΑΝΟ και τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη.

 

Ποιητική συνάντηση, Στρατής Πασχάλης

διδάσκει ο Στρατής Πασχάλης

Έναρξη: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, 17:30-20:30

Περιγραφή μαθήματος

Μια συνάντηση με την ποίηση. Μ’ έναν έμπειρο εκπρόσωπό της που θα ενεργήσει σαν οδηγός και καταλύτης. Σ’ έναν περίπατο στα μυστικά μονοπάτια των στίχων. Με δόκιμους ποιητές που θέλουν να εμπιστευτούν σε κάποιον τις ποιητικές δοκιμές τους, να μάθουνε τεχνικές, να αναπτύξουν το αισθητήριό τους, να ξεφύγουν από τον αδιέξοδο ναρκισσισμό του πρωτάρη και να κάνουν ένα πρώτο βήμα στη συνειδητοποιημένη ευθύνη της ουσιαστικής συγγραφής.

Η συνάντηση αυτή θα είναι πειραματική. Γραφή ποιημάτων σαν άσκηση, συζήτηση πάνω σε θέματα της ποίησης του άλλοτε και του τώρα. Δημιουργικές αναγνώσεις κλασικών ποιητών όπως ο Καβάφης, ο Ρεμπώ, ο Ντύλαν Τόμας, ο Ρίλκε, η Ντίκινσον, ο Έλιοτ, ο Τσέλαν, η Πλαθ… Αλλά και εντελώς σημερινών ποιητών όπως ο Μπερνάρ Νοέλ, ο Σαλά Στετιέ, ο Εντί Καντούρ, η Κάρολ Αν Ντάφυ…

Δέκα τρίωρες συναντήσεις γύρω από ένα τραπέζι, όπου με αφορμή τους στίχους που θα γράψετε, θα μιλήσουμε κριτικά γι’ αυτούς και θα τους επεξεργαστούμε, θα σκεφτούμε ζητήματα που αφορούν την παράδοση, τη νεωτερικότητα και τη μετανεωτερικότητα, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε για τον καθένα από σας ποιο ύφος τού πηγαίνει, ποια είναι η αληθινή φωνή του και ποια η ψεύτικη που τον εμποδίζει να γράψει αυθεντικά. Χωρίς καμιά προσπάθεια επιβολής μιας άποψης και με διακριτικό χειρισμό της λεπτής αυτής διαδικασίας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Ημέρα μαθημάτων: Πέμπτη

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

*********************************************************************

Ποιητική συνάντηση (e-learning), Στρατής Πασχάλης

διδάσκει ο Στρατής Πασχάλης

Έναρξη: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

 

Περιγραφή μαθήματος

Κάποιες φορές η απόσταση κάνει ακόμα πιο δυνατή την παρουσία και το κείμενο μιλά πιο ισχυρά όταν δεν παρεμβαίνει το άτομο του συγγραφέα του…

Σε αυτή τη σκέψη στηρίζεται και η ιδέα για τη σειρά των δέκα μαθημάτων γραφής της ποίησης «εξ αποστάσεως», για όσους δεν κατοικούν στην Αθήνα ή δεν μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις του εργαστηρίου «διά ζώσης», με βάση μια έτοιμη πλατφόρμα όπου θα υπάρχουν ασκήσεις και θέματα ποιητικά και όπου κάθε εβδομάδα αφού διαβάσετε τα γενικά κείμενα και στείλετε την άσκηση την οποία έχετε προετοιμάσει, θα τη λαμβάνετε πίσω σχολιασμένη από τον Στρατή Πασχάλη. Αυτός ο σχολιασμός θα σας βοηθά σταδιακά, σαν καταλύτης, να αντιλαμβανόσαστε στην πράξη πώς μπορείτε να κάνετε ένα βήμα αποφασιστικό στην ποιητική γραφή. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνείτε με τον Σ. Π. και να τον ρωτάτε αν έχετε απορίες ή ερωτήματα, μέσω μέιλ.

Τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα ίδια όπως αν παρακολουθούσατε ζωντανά το εργαστήρι. Η μέχρι τώρα εμπειρία αυτό μας αποδεικνύει.

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ

Διάρκεια μαθημάτων: 10 εβδομάδες (10 μαθήματα)

Δίδακτρα: 300 ευρώ για νέες εγγραφές και 260 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 

SHARE
RELATED POSTS
Άγιε μου Βασίλη, μείνε ζωντανός!, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα
Η Δάφνη Βαλέντε στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη 24-26 Νοεμβρίου με θαυμάσιες προτάσεις δώρων
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 8/2/2016 – 14/2/2016, της Σμάρως Σωτηράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.