Πόρτα στη Δωδεκάνησο

«Δρόμοι του κρασιού» του Δήμου Ρόδου στο Ροδίνι τιμώντας τους ανθρώπους που στήριξαν τον προσφυγικό καταβλυσμό

Spread the love

 

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Δρόμοι του κρασιού στο Ροδίνι» και με επίκεντρο τα μοναδικά ροδίτικα κρασιά, την τοπική μας παράδοση και την ντόπια γαστρονομία, διοργανώνει η  Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Γιορτής Γαστρονομίας, στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019, στον μοναδικό χώρο του Ροδινιού.

Στον χώρο που αγαπήθηκε και αγαπιέται, που οι μνήμες μεταφέρονται αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά, στο Ροδίνι,  η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος  κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, καλούν όλους,  κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ντόπιους και ξένους, να ζήσουν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά με έντονα συναισθήματα, που θα θυμίζει παλιές και ξέγνοιαστες βραδιές καλοκαιριού στη Ρόδο.

Όλες εξάλλου οι ενέργειες και οι δράσεις  του Δήμου Ρόδου και της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, έχουν ως κύριο γνώμονα την περαιτέρω ανάδειξη του νησιού ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, προβάλλοντας και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει, ανάμεσα τους η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία.

Μία εκδήλωση με πρωταγωνιστή κυρίως το κρασί, όπου τοπικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα τα κεράσουν στον κόσμο πλούσια τοπικά φαγητά και εδέσματα, γλυκά και όλα τα προϊόντα της παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας.

Το εορταστικό κλίμα θα ολοκληρωθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τοπικά συγκροτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ακριβώς για να τιμήσει όλους αυτούς τους ντόπιους επιχειρηματίες που έχουν σταθεί αρωγοί όχι μόνον σε όλες τις εκδηλώσεις προβολής του τόπου, αλλά κυρίως στην ανάδειξη του αληθινού και ανθρώπινου προσώπου των κατοίκων αυτού του νησιού, που είναι το πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και προς τους πρόσφυγες που έχουν φιλοξενηθεί κατά διαστήματα στο νησί, απεφάσισε να τιμήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στη Ρόδο και να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους εθελοντές, τους χορηγούς – επιχειρηματίες, αλλά και σε όλους τους πολίτες του νησιού, που στήριξαν τη δημοτική αρχή, στο δύσκολο έργο της κάλυψης των αναγκών των προσφύγων.

SHARE
RELATED POSTS
Εκδρομές στη Φάτνη Σαλάκου και στον Έμπωνα Ρόδου
Ευχές στους τελειόφοιτους μαθητές των Λυκείων από τον τ. Δήμαρχο Ρόδου κ.Φώτη Χατζηδιάκο
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Διορθώνουμε τους δρόμους μετά από 10 χρόνια, αυτό ζητούσατε, αυτό κάνουμε, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.