Βιβλίο Πρόσωπα - Αφιερώματα

“Δρομολόγιο-Δρ Αναστάσιος Πλατής”, γιατί να κάνουμε Βιογραφία;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου παρουσιάσαμε στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου, στη γενέτειρά του τιμώμενου προσώπου, τη βιογραφία του Ψυχιάτρου, Ιδρυτή και Προέδρου της “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” κου Αναστασίου Πλατή με τίτλο “Δρομολόγιο -Δρ Αναστάσιος Πλατής, ο Ψυχίατρος, ο Πολιτικός, ο Άνθρωπος”. Την παρουσίαση έκαναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αρχαγγέλου , Μικροβιολόγος κος Μανώλης Σταυρούλης, η εκπρόσωπος το Υπουργείου Υγείας κα Φωτεινή Κουλούρη, η Ψυχολόγος και Ιδρυτικό μέλος της  ΠΑΝΑΚΕΙΑ κα Ντίνα Σιάγκα και η υπογράφουσα το άρθρο που είχε την θαυμάσια τύχη να βιογραφήσει το Δρ Πλατή.

Γιατί να γραφτεί μια βιογραφία;

Κατ’αρχάς είναι ο μοναδικός τρόπος να νικηθεί ο χρόνος, αυτός ο μοναδικός ανίκητος του Σύμπαντος που δεν γνωρίζει στάσεις, σταθμούς, επιστροφές. Με τη βιογραφία δεσμεύεται η στιγμή, η εποχή, τα συναισθήματα, οι συνθήκες μιας εποχής.

Έπειτα, όλοι οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες άξιες διηγήσεως, που αν δεν καταγραφούν με κάποιο τρόπο θα χαθούν στη σκόνη του χρόνου και στην ασύλληπτη αιωνιότητα, την τόσο ακατανόητη μα και σταθερή. Ο πλούτος χάνεται.

Τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι ο μοναδικός τρόπος αποτυπώματος της ανθρώπινης ύπαρξης είναι τα  ωραία βιβλία και οι ωραίες πράξεις προς την Πατρίδα και την Κοινωνία.  Ο Δρ Αναστάσιος Πλατής έχει ήδη ηχηρό και ισχυρό αποτύπωμα τόσο ως Ψυχίατρος εντός και εκτός Ελλάδας, όσο κι ως Πολιτικός – ο μοναδικός  εκλεγμένος Έλληνας βουλευτής σε Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκής χώρας, στην Ελβετία.

Εύχομαι και ελπίζω το “Δρομολόγιο”, στο οποίο καταγράφονται δρόμοι παράλληλοι, τεμνόμενοι, αντίθετοι, αντιφατικοί πολλές φορές της ζωής του γιατρού μας, να έχω αποδώσει σωστά την προσωπικότητα του Δρ Αναστάσιου Πλατή και να είναι απλώς ένα συμπαθητικό βιβλίο. Ας μην είναι ωραίο, ας είναι συμπαθητικό. Ευχαριστώ θερμά την Ντίνα Σιάγκα, την Αλεξία Κυπριώτη, την Θεοδοσία Βελεγράκη, Ψυχολόγους της “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” για την αγάπη τους.

Ευγνώμων στον Ψυχίατρο μας για τούτο το “Δρομολόγιο”, για την τιμή να μου εμπιστευτεί τον εαυτό του.

Το βιβλίο δίνεται δωρεάν. Το πορτρέτο του Δρ Πλατή στις φωτογραφίες δημιούργησε η Ειρήνη Βαζούκου και είναι δώρο της κας Κουλούρη στον γιατρό μας.

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Vincent Van Gogh: τα έργα που έχουμε όλοι λατρέψει!
Τα ξενόγλωσσα βιβλία του καλοκαιριού έχουν άρωμα… γυναίκας
Xristos Magoutas
Συνάντησε τον σπηλαιάνθρωπο… (*), του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.