Το σχόλιο της ημέρας

Δισέλιδη η προπαγάνδα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

                       

Γιώργος Αρκουλής

          

Προσέξτε πως παίζεται το «παιχνίδι» της εύνοιας (στηριζόμενο βεβαίως  στην προπαγάνδα). Το κεντρικό σαλόνι του οικονομικού ενθέτου της πρώτης σε κυκλοφορίας καθημερινής εφημερίδας της χώρας δέσποζε χθες βαρβάτο ρεπορτάζ με προαναγγελία για «φοροανάσες αξίας 2 δις. ευρώ», αλλά για του χρόνου! Δηλαδή, πλήρωνε τώρα όσα χαράτσια σε χρέωσε το κράτος και από το νέο χρόνο θα απαλλαγείς -ως φυσικό πρόσωπο ή νοικοκυριό- μεταξύ άλλων, από ένα 11%, στον ΦΠΑ των σχολών χορού, συγκεκριμένα από 24 σε 13%. ‘Η θα απολαύσεις  μείωση κατά 10% του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Πώς σας φαίνεται;

Κατά τα άλλα, θα ήθελα η νεαρή ( ; )  συνάδελφος η οποία υπέγραψε το εντυπωσιακό δισέλιδο,  πριν στείλει για δημοσίευση το θέμα της, να έκανε μια βόλτα έξω από την Οικονομική  Εφορία της γειτονιάς μου και να μετρήσει το πλήθος των φουκαράδων οι οποίοι ξεροστάλιαζαν μέσα στη βροχή επί του άθλιου πεζοδρομίου, σε μια απίστευτη ουρά. ‘Άλλος με ντοσιέ στη μασχάλη -προφανώς για να κλείσει τα βιβλία του-, άλλος με πινακίδες αυτοκινήτου  «προς κατάθεσιν», προκειμένου να γλιτώσει τα αβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας του γερασμένου γιωταχί του, κλπ.

Είναι φορές που σου έρχεται να σκίσεις (ή να πετάξεις σε κάδο σκουπιδιών) εφημερίδα με ρεπορτάζ του στυλ «σου κάνω το μαύρο – άσπρο», και πρέπει να είσαι και ευχαριστημένος.

Κρίμα για το κατάντημα της δημοσιογραφίας στην άτυχη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα. Σε αυτή που ορίζει τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα, την ώρα που οι τιμές στο πετρέλαιο έχουν πέσει διεθνώς, εδώ και εβδομάδες…Τι άλλο;

SHARE
RELATED POSTS
Θυμήσου τις ενδείξεις, της Τζίνας Δαβιλά
Σε εξέλιξη η επιχείρηση φιλίας της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, του Αντώνη Η.Διαματάρη
CM1a.jpg
23-3-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.