Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Διπλά ερωτήματα και ερωτηματικά από την “Συμμαχία” στην ΠΝΑι για την επικίνδυνη Γέφυρα Κρεμαστής Ρόδου

Spread the love

Η Αλήθεια ενοχλεί.
Η Αλήθεια αποκαλύπτει το πραγματικό σας πρόσωπο.
Η Αλήθεια είναι ότι αντί να συμπληρωθεί η προηγούμενη μελέτη για τη Γέφυρα Κρεμαστής, επιλέξατε να προχωρήσετε σε νέα. Βρισκόμαστε έτσι σήμερα, πέντε χρόνια μετά στο σημείο μηδέν.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε, για άλλη μια φορά, την αλαζονεία της Περιφερειακής Αρχής. Αβίαστα απαξιώνει τους, περισσότερους από 57.000, πολίτες του Νοτίου Αιγαίου που εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας. Χρέος μας είναι να τιμήσουμε τη ψήφο τους με συνέπεια και ευπρέπεια.

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου
Μανώλης Γλυνός

24.07.2019

 


Με έντονο προβληματισμό αντιμετωπίζεται από την παράταξή μας, Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου – Μανώλης Γλυνός, η έλλειψη ουσιαστικής προόδου στο απαραίτητο έργο για τη Γέφυρα της Κρεμαστής. Μετά από τόσες φωτογραφίες, δελτία τύπου και βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την Περιφερειακή Αρχή φαίνεται να βρισκόμαστε, απρόσμενα ομολογουμένως, στο σημείο μηδέν.

Αυτό αποκαλύπτει η, σχεδόν ειρωνική πλέον, φράση «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να προβεί στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου …» όπως εμφανίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είδηση θα ήταν να μην υπήρχε αυτή η πρόθεση. Το σημαντικό είναι πώς υποστηρίζεται αυτή.

Το θέμα εισήλθε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς προετοιμασία. Σαφής απόδειξη της έλλειψης μέριμνας είναι η συζήτησή του, για πολλοστή φορά, εκτός ημερήσιας διάταξης και η πλημμελής εικόνα που παρουσίαζε το κείμενο της εισήγησης. Έγινε προσπάθεια αυτό να καλυφθεί με την παραπομπή της σύμβασης στην Οικονομική Επιτροπή για δήθεν εξειδίκευση των όρων της. Συνεχίστηκε έτσι ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, το οποίο θέλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να απεμπολεί τις αρμοδιότητές του παραδίδοντάς τες σε απολύτως ελεγχόμενα όργανα.

Πώς όμως θα εξειδικεύσεις όρους που δεν έχεις καν θέσει; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Εταιρείας που αναλαμβάνει; Ποιες μελέτες πρέπει να παραδοθούν ώστε να θεωρηθεί η σύμβαση ολοκληρωμένη; Γιατί μέχρι σήμερα, ενώ υπήρχε σύμβαση με την ίδια εταιρεία, δεν έχει παραδοθεί τίποτα εμπρόθεσμα; Γιατί η Περιφερειακή Αρχή ή η εταιρεία δεν μερίμνησαν ώστε να παραταθεί η προηγούμενη σύμβαση και να αποφευχθούν επιπλέον καθυστερήσεις και αμφισβητήσεις;

Όλα αυτά τα ερωτήματα συνοψίζονται τελικά σε ένα: Ανικανότητα ή Αδράνεια; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την Πρόοδο σε ένα τόσο σημαντικό έργο; Ο σχεδιασμός της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (2011 – 2014) παρουσίασε πολλά προβλήματα και τελικά απορρίφθηκε από την πολιτεία και τους πολίτες. Εμείς, ως Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, θεωρούμε την υλοποίηση έργου στη Γέφυρα της Κρεμαστής: Αναγκαία. Καθιστούμε λοιπόν σαφές ότι θα αγωνιστούμε με σθένος για την ολοκλήρωσή του. Στεκόμαστε στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής, ασκώντας εποικοδομητική κριτική, με την ευχή η αποτελεσματικότητά της να αρχίσει επιτέλους να πλησιάζει την επικοινωνιακή της εικόνα.

22.07.2019

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου
Μανώλης Γλυνός

SHARE
RELATED POSTS
Μιχάλης Ταχλιαμπούρης, στόφα υποδειγματικού επιχειρηματία. Η μοναδική συνέντευξη που έδωσε το 2008, της Τζίνας Δαβιλά
Ρόδος από Χατζηδιάκο σε Καμπουράκη: με χέρια λυμένα, ταμεία γεμάτα και έργα δρομολογημένα ξεκινά την 4ετία της η νέα Δημοτική Αρχή
DSC_0009.JPG
Γιάννης Μπουτάρης-Φώτης Χατζηδιάκος: κοινοί στόχοι, υπέρβαση εαυτών. Τι είπαν οι δυο Δήμαρχοι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.