Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Δημήτρης Γάκης από το Αγαθονήσι: «Η 25η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με την Ανεξαρτησία των Ελλήνων»

 

Στο Αγαθονήσι, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παραβρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, με ύψιστη εθνική σημασία για τους Έλληνες. Η γιορτινή αυτή μέρα, εδώ, στο ακριτικό Αγαθονήσι, που τιμά με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε αυτό τον ελληνικό τόπο, τα χρώματα της Σημαίας μας μπλέκονται αρμονικά με το μπλε τ’ ουρανού και το γαλάζιο της θάλασσας. Εδώ η εθνική υπερηφάνεια ξεπερνά τα ανθρώπινα συναισθήματα…

Απ’ αυτή τη μικρή ακριτική γωνιά του Αιγαίο, όλοι μαζί στείλαμε σήμερα, ένα ηχηρό μήνυμα Ενότητας και αποφασιστικότητας του Λαού μας για την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Ένα ισχυρό σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του τόπου μας με το ίδιο σθένος που οι πρόγονοί μας έπραξαν στην εθνική Παλιγγενεσία για να αποτινάξουν το ζυγό του κατακτητή. Ταυτόχρονα, το πνεύμα της Επανάστασης του 1821, τα μεγάλα ιδεώδη της και οι ηθικές αξίες που ξεσήκωσαν τον Ελληνικό λαό για να διεκδικήσει αγωνιστικά ελευθερία και αξιοπρέπεια, δίνει σήμερα ένα καθοριστικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλη την δημοκρατική Ευρώπη για το πώς να αντιμετωπίσει τις σύνθετες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Με τη μνήμη μας στραμμένη προς τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές της ελευθερίας τιμούμε σήμερα τις θυσίες τους, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη, την Ελλάδα της προόδου και της δημιουργίας. Μία Χώρα που πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, που συνδιαλέγεται με αυτοπεποίθηση με τους γείτονές της και με αξιοπρέπεια με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για αυτή την Ελλάδα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται, μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελληνική κοινωνία και στην Ευρώπη, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, φοβικά σύνδρομα και ενάντια στις φωνές εκείνων που επιζητούν την επιστροφή σε ένα θλιβερό χθες.

Να είστε καλά, χρόνια πολλά!».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η “μπανάνα” – The “banana”, του Γιώργου Σαράφογλου
picture-383-1415521376.jpg
Ομοιότητες και διαφορές της λίστας Βαρουφάκη με το Μνημόνιο, του Γιώργου Παππού
Ευχές του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.