Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΔΕΘ 2019: Φωτογραφίες με τον Πρωθυπουργό στο περίπτερο των ΕΔ και η ομιλία του κου Υπουργού

Spread the love
  • 30
    Shares

Επίσκεψη στο Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία ξενάγησαν τον Πρωθυπουργό στο χώρο του Περιπτέρου 1 και τον ενημέρωσαν για όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ενημερώθηκαν επίσης για τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή λειτουργία των νέων αποκτημάτων της Αεροπορίας Στρατού, των ελικοπτέρων τύπου OH-58D Kiowa Warrior και παρακολούθησαν καταρρίχηση επιχειρησιακού επιπέδου SAR.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Αντωνίου Οικονόμου και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσιούνη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και επιμελητηρίων, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Την τελετή παρακολούθησε ο Πρέσβυς των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ (GeoffreyPyatt), εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και Ακόλουθοι Άμυνας Συμμαχικών κρατών και εταίρων.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή εγκαινιάζουμε σήμερα στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το εκθεσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις -στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και στης κοινωνικής προσφοράς τους προς των ελληνικό λαό- δηλώνουν εδώ τη δυναμική τους παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί επί δεκαετίες το σημαντικότερο θεσμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Πατρίδας μας λειτουργώντας ως σημείο συνάντησης δεκάδων οικονομικών παραγόντων της Ελλάδας, των Βαλκανίων της Ευρώπης και όχι μόνο.

»Στο σημερινό άναρχο, ασταθές και έντονα ανασφαλές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία τέτοιου επιπέδου και κύρους οικονομική και επιχειρηματική διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει σημαντικά μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούν το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν ότι αποτελούν έναν αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες.

»Προβάλλουν προς πάσα κατεύθυνση και στους επίδοξους αμφισβητίες των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και τη μεγάλη ικανότητα αποτρεπτικής ισχύος για την Πατρίδα μας.

»Θέλω επίσης να σταθώ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και στη διαχρονική προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Διαβεβαιώνω τόσο εσάς όσο και τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν και θα συνεχίσουν στο μέλλον να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κοινωνικού ιστού και σώμα από το σώμα της Πατρίδας. Τα στελέχη έρχονται από την κοινωνία και προσφέρουν στην κοινωνία, κάτι που αναγνωρίζεται απ’ όλους. Υπ’ αυτό το πρίσμα λοιπόν, το 2019 ανακηρύχθηκε ‘Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων’.

»Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουμε σήμερα το περίπτερό μας και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το σύγχρονο ρόλο τους υπενθυμίζοντας ότι τα άξια στελέχη μας με τη διαχρονική στάση τους και τις στοχευμένες δράσεις τους για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών παραμένουν πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη.

»Κυρίες και κύριοι, η παρουσία σας εδώ μας ευχαριστεί, μας κάνει περήφανους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Ομιλώ ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαι σίγουρος ότι ομιλώ όμως και για κάθε ένα στέλεχός του.

»Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση διότι από εδώ τη Θεσσαλονίκη, από δω τη Μακεδονία σφυρηλατούμε τους δεσμούς φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μας με τους Έλληνες πολίτες.

»Απ’ αυτή τη σημαντική επιχειρηματική διοργάνωση στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς τους γείτονές μας και τους εταίρους μας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ και δηλώνουμε επιπλέον την αποφασιστικότητά μας για να προασπίσουμε τα εθνικά και κυριαρχικά μας συμφέροντα και δικαιώματα. Αποτελεί επιδίωξή μας αυτή η εξωστρέφεια των Ε.Δ. να ενισχυθεί και με άλλες δράσεις, όπως η διοργάνωση από μέρους μας το καλοκαίρι 2020 της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης DEFEA στην Αθήνα.

»Η φετινή διοργάνωση έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και οικονομικά ισχυρή χώρα, με την οποία βέβαια μας συνδέουν φιλικές σχέσεις. Η Ινδία είναι μία μέλλουσα υπερδύναμη και κατά την προσωπική μου αν θέλετε εκτίμηση μια υπερδύναμη με την οποία αξίζει να ενισχύσουμε τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς μας και να διερευνήσουμε πιθανές προοπτικές συνεργασίας σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός και από αυτή την οπτική γωνία θέλω να ευχηθώ στους διοργανωτές και στους εκπροσώπους των εταιριών που συμμετέχουν στη ΔΕΘ καλή επιτυχία στις δραστηριότητές τους και καλές και δημιουργικές συνεργασίες. Έχοντας συμμετάσχει σε εμπορικές εκθέσεις, ξέρω ότι εδώ το ζητούμενο δεν είναι απλά η παρουσία αλλά και το αποτέλεσμα, το έργο και οι νέες επαφές και οι δουλειές που θα κλείσουν το αποτέλεσμα που έχει παραχθεί συνεπεία της παρουσίας σε μία εμπορική έκθεση.

»Έχει γίνει πολλή δουλειά. Θέλω να συγχαρώ εδώ από καρδιάς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το προσωπικό της έκθεσης για τη συμβολή τους στη κατασκευή και τη στελέχωση αυτού του καταπληκτικού περιπτέρου. Δεν είναι μια άσκηση εντυπωσιασμού, αλλά απτή απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία αποκάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων τους προς τη κοινωνία και ένα αποτύπωμα τόσο της κοινωνικής τους προσφοράς, όσο και της τεράστιας αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτουν. Έγινε πολλή δουλειά κι αυτό φαίνεται. Συγχαρητήρια σε όλους που έχουν εμπλακεί και παρήγαν αυτό το αποτέλεσμα.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους επισκέπτες που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και που χρόνια τώρα έχουν καθιερώσει το περίπτερό μας ως ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της ΔΕΘ και να προτρέψω όλους τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν αυτό το περίπτερο για να γνωρίσουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και να ενημερωθούν από τα στελέχη του για τις πρωτοβουλίες και το έργο τους».

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης περιηγήθηκε το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, συνομίλησε με τα στελέχη, έκανε πτήση σε προσομοιωτή F-16 Block 70/72, συμμετείχε σε εικονική πτώση με αλεξίπτωτο και έκανε εικονικές βολές σε ψηφιακό άρμα μάχης Leo2Hel.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 30
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Ο κορονοϊός και τα…καμένα βούρλα, του Νίκου Βασιλειάδη
Τον όρκο τον δίνεις στο πεδίο της μάχης, του Χρήστου Μαγγούτα
Το νέο φάλτσο του κου Καμμένου, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.