Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Δήμος Ρόδου: Με εντατικούς ρυθμούς αντικαθίστανται εκατοντάδες φωτιστικά με λάμπες Led.

Spread the love

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο σε μέγεθος έργο ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού φωτισμού σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, στη Ρόδο, [ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ] που χρηματοδοτείται 100% από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο πολίτης της Ρόδου, το οποίο ξεκίνησε να εκτελείται από την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, στους κεντρικούς δρόμους του οδικού δικτύου  της πόλη και σήμερα έχει «απλωθεί» στις δημοτικές ενότητες.  Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που προβλέπει την εγκατάσταση 30.400 λαμπτήρων τύπου LED και την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας  στο σύνολο του οδικού δικτύου εντός του αστικού ιστού της πόλης και των ενοτήτων, που  αναβαθμίζει την ποιότητα φωτισμού του δικτύου,  με εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας 76,11%,  και οικονομικό όφελος 1.5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το δήμο Ρόδου.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.100 νέοι λαμπτήρες, με ορατά αποτέλεσμα ενεργειακής αναβάθμισης στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι νέοι λαμπτήρες. Παράλληλα σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις (είσοδος- έξοδος Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και στο παρκινγκ των επισκεπτών, τοποθετήθηκαν  νέα φωτιστικά , μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και την καλή πρόθεση της αναδόχου εταιρίας,  προκειμένου να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα φωτισμού σε όλα τα σημεία της πόλης.

Σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου τα συνεργεία τοποθετούν νέους λαμπτήρες επί της οδού ενωμένης Ευρώπης στα Κολύμπια,  ενώ έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στις ακόλουθες περιοχές και οδούς.

Δημοτική ενότητα Ρόδου

Είσοδος πόλης από Κρητικά

Περιοχή Ψαροπούλα

Κάτω πέτρες Ρεύμα εξόδου προς Ιαλυσό

Παρκινγκ Αθλητικού Κέντρου Καρακόνερου

Περιμετρική οδός, Δημήτρη Βενετοκλή

Ρόδου Λίνδου

Οδός Σεφέρη έως Νοσοκομείο

Αγ. Απόστολοι , οδός Καβάφη

Οδός Βενέζη

Δημοτική Ενότητα Αφάντου

Είσοδος- έξοδος Αφάντου

Ενωμένης Ευρώπης (Κολύπια )

Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου

Είσοδος –έξοδος Αρχαγγέλου

Είσοδος περιοχής Στεγνών

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων οκτώ μηνών με την τοποθέτηση του συνόλου των λαμπτήρων στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις δημοτικές ενότητες και την πόλη.

Δηλώσεις αναφορικά με την εκτέλεση του έργου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Παραμένουμε σταθεροί στους στόχους που θέσαμε και ολοκληρώσαμε μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και των χωριών μας και παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες».

SHARE
RELATED POSTS
Για τη μεταστέγαση των Ρομά στηρίζουμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, του τ.Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου
Μιά ζωή «βατράχια»! – Lifetime “frogs”!!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Το Ταμείο του Νου, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.