Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δήμος Ρόδου: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος στις 100 Χουρμαδιές-Νέοι χώροι στάθμευσης ενοικιαζομένων Ι.Χ.-Ευχαριστίες από την Αντιδήμαρχο Ζωάννου στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ρόδου

Spread the love

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προγραμμάτισε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία του νησιού μας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές) την Παρασκευή 1 Μαΐου από τις 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. Η δράση της εκδήλωσης θα έχει ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα με κεντρικό θέμα την Ανακύκλωση. Στην εκδήλωση συμμετέχει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων και η ΔΟΠΑΡ.

Για το λόγο αυτό και για την ασφάλεια των μαθητών, θα διακοπεί η συγκοινωνία στο νότιο μισό της πλατείας, δηλ. μετά την οδό Τήλου και περιμετρικά έως και πριν  την οδό Ψερίμου. Η στάθμευση των οχημάτων απαγορεύεται από την προηγούμενη ημέρα έως και τις 2:00 μ.μ. της Παρασκευής.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Μιχάλης Παλαιολόγος


Νέοι χώροι στάθμευσης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, για την αποσυμφόρηση του κέντρου.   

 Ακόμη ένα αποφασιστικό «βήμα» για την επίλυση του  κυκλοφοριακού προβλήματος  της πόλης, πραγματοποιεί  δημοτική Αρχή. Αμέσως μετά τη διαμόρφωση των δύο  χώρων στάθμευσης  επί της οδού Καλύμνου στο Ενυδρείο και του χώρου απέναντι από την ΔΟΥ Ρόδου, δρομολογήθηκε η δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης και η μεταφορά των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (rent a car) από το κέντρο της πόλης, σε ειδικά διαμορφωμένους  χώρους στο Λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό που ταλανίζει την θερινή  περίοδο το κέντρο της πόλης και δημιουργεί  ασφυχτικές καταστάσεις.

Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 επιτόπια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, των εκπροσώπων του Σωματείου  ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με επικεφαλής  τον Πρόεδρο κ Στέργο Γιαννά και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Κορπιάδη και  υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η  μεταφοράς των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από το κέντρο στο Λιμάνι της Ακαντιάς.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παραχώρηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου στο Σωματείο ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Ρόδου, δύο χώρων στάθμευσης για τη φιλοξενία συνολικά τετρακοσίων (400) αυτοκινήτων, των οποίων τα γραφεία εδρεύουν στην πόλη της Ρόδου και η άμεση μεταφορά τους. Ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε εντολή για την ήπια  διαμόρφωση  του ενός εκ των δύο χώρων  φιλοξενίας και ζήτησε  την άμεση εφαρμογή του μέτρου από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

«Υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας για την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος» δήλωσε ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Δημιουργούμε υποδομές, για την αποσυμφόρηση του Κέντρου και  τη δημιουργία  νέων χώρων στάθμευσης για τους επαγγελματίες, προκειμένου να δοθεί  πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό, στην αγορά» και συμπλήρωσε. «Πάντως σε περίπτωση που κάποιοι από τους ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων δε δεχθούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους αυτούς, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, θα ζητήσουμε από τον ΕΟΤ και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες να εφαρμοστεί αυστηρά και άμεσα η υφιστάμενη νομοθεσία».

Ευχαριστήρια αναφορά στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, πραγματοποίησε σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννάς. Συγκεκριμένα ανέφερε.  «Ευχαριστούμε  τον κ Δήμαρχο για την πρωτοβουλία και την προοδευτική  του κρίση, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, που αποτελεί άμεση συνάρτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με τις  συνεχόμενες κλήσεις,  από την ελεγχόμενη στάθμευση στις επιχειρήσεις και ανέρχονται  σε χρέη χιλιάδων ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννάς και συμπλήρωσε. «Το σωματείο μας στηρίζει τις ενέργειες αυτές. Ήδη ξεκινήσαμε την κοινοποίηση της απόφασης στα μέλη του σωματείου, την οποία ζητάμε να εφαρμόσουν άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση , ζητάμε την εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου. Ωστόσο θα πρέπει και οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως οι έμποροι  που η δραστηριότητα τους δημιουργεί πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να επιτρέψουν στο αγοραστικό κοινό να έχει πρόσβαση στις αγορές τους».


 

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως υπάρχει σωστά δομημένος Εθελοντισμός που υλοποιεί διαχρονικές Αξίες και Αρχές ,το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ρόδου καθώς και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ Άγιος Εφραίμ ¨ παρέδωσαν στο πρόγραμμα σίτισης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας , σημαντική ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας .

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου , με τη συμμετοχή ευαίσθητων συμπολιτών μας και της Επιχείρησης ¨ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ¨ και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ Άγιος Εφραίμ ¨ από συμπολίτες μας ,οι οποίοι παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ¨Οι Θερμόαιμοι ¨ στο Γεννάδι.

Η παράδοση των τροφίμων του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων έγινε στον χώρο του Συσσιτίου από τον Αρχηγό κ. Μηνά Φανίτσα καθώς και τις Βαθμοφόρους κ. Ανθούλα Φασλή ,κ. Ηρώ Μανούσου , κ. Βασιλική Σούτα και κ. Χαρά Παπαχρήστου στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου κ. Δέσποινα Μουτάφη και κ. Σέβη Ηλιοπούλου – Νικολάου , ενώ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ Άγιος Εφραίμ ¨ ,έγινε στο χώρο του Συσσιτίου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φιλήμονα Νικολάου καθώς και μέλη του Συλλόγου στον Αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Π. κ. Σάββα Καλαθενό .

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Άννα Ζωάννου ,ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Πετράκης , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η Διεύθυνση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, εκφράζουν στους παραπάνω δωρητές τις θερμές τους ευχαριστίες και εύχονται η πράξη τους , να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και άλλων φορέων .

SHARE
RELATED POSTS
Στη Νότια Ρόδο ο Μανώλης Γλυνός- Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”
12195981_10153037940251266_3854140228030384873_n.jpg
1η Νοέμβρη: ραντεβού στη μεγάλη γιορτή “Η Ρόδος για τη Ζωή” – 10 πμ Δημαρχείο
14523246_1704334433223052_3108766566110813501_n.jpg
Η Ρωσική Ακαδημία Τεχνών στη Ρόδο και στο “Ρόδον” – Είσοδος ελεύθερη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.