Αθλητικά/Αθλητισμό

Γ. Κλοπ: Σπουδαίος, δημοφιλής, αξιόπιστος!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

 

Στη Γερμανία, ως τεχνικός ηγέτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε αφήσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου διαπιστευτήρια ενός πολύ αξιόλογου τεχνικού. Φεύγοντας, ωστόσο, για την Αγγλία και το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα του Κόσμου, απέδειξε σε δύο μόλις χρόνια ότι είναι σπουδαιότερος όλων, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα  την εικόνα ενός αξιόπιστου χαρακτήρα, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Αλλωστε, αυτό το κέρδος, ο Γιούγκερ Κλοπ το εισέπραξε από τους ποδοσφαιριστές του και φυσικά τον κόσμο του δημοφιλούς κλαμπ της κεντρικής Αγγλίας. Να δούμε όμως αυτό το «αξιόπιστος χαρακτήρας», διότι –εδώ που τα λέμε- δεν το συναντάς συχνά στην συντεχνία των προπονητών ποδοσφαίρου.

Πριν δύο εβδομάδες η  Λίβερπουλ έδωσε αγώνα Κυπέλου Αγγλίας στο Σριούσμπερι, με την τοπική ομάδα, χαμηλότερης κατηγορίας. Οι παίκτες του Κλοπ προηγήθηκαν με άνεση, όμως οι γηπεδούχοι με απίστευτο θάρρος αντεπιτέθηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση 2-2. Ο Κλοπ, έσπευσε τρέχοντας να συγχαρεί τον αντίπαλο προπονητή και στη συνέχεια, μιλώντας στους ρεπόρτερ, ενημέρωσε ότι στην ρεβάνς (που θα γίνει απόψε 21.45 στο κατάμεστο Ανφιλντ) θα χρησιμοποιήσει καθαρά αναπληρωματική ομάδα. Άλλος δεν το κάνει, αφήνοντας με την σιωπή του τούς άτυχους παίκτες του στοιχήματος να προσπαθούν να μαντέψουν τι σόϊ ενδεκάδα θα επιλεγεί, ώστε να προστατέψουν τα λεφτά τους. Εννοείται ότι η δήλωση του Γερμανού ζημίωσε τα γραφεία στοιχημάτων αφού χωρίς αυτήν, θα πρόσφεραν στη νίκη της Λίβερπουλ πενταροδεκάρες (για να πάρουν όλο το χρήμα σε περίπτωση ισοπαλίας κλπ.). Ενώ τώρα, με την ξεκάθαρη θέση του προπονητή της ανώτερης ομάδας, οι τιμές είναι εξαιρετικά καλές και για νίκη και για ήττα και για ισοπαλία.

Ασε που με την κίνηση αυτή, ο Κλοπ κέρδισε την εμπιστοσύνη των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών του. Λίγη υπομονή για να δούμε αν δικαιωθεί. Για μένα έχει δικαιωθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Δηλαδή από την περυσινή περίοδο που σάρωσε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Διηπειρωτικό, και την μεγαλειώδη εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα, όπου παραμένει αήττητος, καμιά εικοσαριά βαθμούς μπροστά από την περυσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι…

Κάτι ακόμα: δημοσιεύτηκε ότι η ιταλική Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Βαν Ντάϊκ, προσφέροντας κάπου διακόσια εκατομμύρια ευρώ  στην Λίβερπουλ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Κλοπ, αν γίνει η εν λόγω μεταγραφή, θα γεμίσει το ταμείο της ομάδας του και θα κάνει ένα γενναίο ρεκόρ. Τόσα λεφτά για αμυντικό, ουδείς έχει προσφέρει ως τώρα, ακόμη κι’ αν είναι Σαουδάραβας ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού κλαμπ, με πετρελαιοπηγές, πλούσιο χαρέμι και δολάρια να τρέχουν από τα μπατζάκια του ( ή την κελεμπία του…).

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο ΠΑΣ έχει παράπονα!, του Γιώργου Αρκουλή
Οι πρώτοι έσονται έσχατοι, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Γιατί φοβήθηκε ο Κωστένογλου;, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.