Πόρτα στην Πολιτική

Γ. Βρούτσης – Εγκύκλιος ΑΜΚΑ: «Υπουργείο Εγκατάλειψης του Μετανάστη;», του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Υπουργείο Εγκατάλειψης του Μετανάστη;»

Μία από τις πρώτες, βαρύγδουπες αλλαγές που έφερε η νέα κυβέρνηση, αφορά την «απορρόφηση» του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού και σημασίας, που γέννησε το ερώτημα, εάν η ΝΔ βλέπει -και αν σκοπεύει να αντιμετωπίσει- τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως απειλή για τους πολίτες.

Μόλις λίγες ημέρες, λοιπόν, μετά από αυτή την αλλαγή, η Νέα Δημοκρατία έρχεται να απαντήσει -θετικά- στο ερώτημά μας, με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να ανακαλέσει την εγκύκλιο που διευκόλυνε την έκδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Κάτι τέτοιο αναστέλλει την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών, δυσχεραίνοντας την πρόσβασή τους σε βασικές και αναγκαίες κρατικές υπηρεσίες. Με λίγα λόγια, τους δυσκολεύει, ακόμη περισσότερο, τη ζωή.

Πρακτική που κάτι μας θυμίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, και μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ακροδεξιά ατζέντα του.

Πώς; Σπεύδοντας να υλοποιήσει τις ακραίες, ρατσιστικές και απάνθρωπες προτάσεις των στελεχών του.

Όπως αυτή του Θάνου Πλεύρη, για παράδειγμα, που σε ομιλία του, πριν λίγα χρόνια, είχε προτείνει ως λύση του προσφυγικού το να κάνει το Κράτος τη ζωή των μεταναστών, «Κόλαση»!

«Να μην έχουν κοινωνικές παροχές, να μην μπορούν να φάνε, να πιούν νερό, να πάνε νοσοκομείο… Να περνάνε χειρότερα από ότι στη χώρα τους.»

Και η Ελλάδα, στον τομέα των δικαιωμάτων, να γυρίσει έναν αιώνα πίσω, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξαν οι πολιτικές Σαμαρά.

Τη βαρβαρότητα αυτής της στρατηγικής επιλογής θα εξετάσουμε στην αρμόδια επιτροπή για θέματα ελευθεριών του πολίτη – LIBE – το φάκελο της οποίας έχουμε αναλάβει για λογαριασμό της ομάδας μας στο ευρωκοινοβούλιο. Και θα επανέλθουμε. Να είστε σίγουροι.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Η κυβέρνηση ανακάλυψε συνωμότες*, του Γιάννη Σιδέρη
Κάτω οι βασιλιάδες, του Νίκου Σταθόπουλου
“The Great Merkel” on the wire!*, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.