Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γωνία Αδριανού και «χρυσοδάκτυλων»…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Πλημμύρισαν οι δρόμοι χθες σούρουπο γύρω και μέσα στο τετράγωνο Αγίων Ασωμάτων  –  Καπνικαρέας – Αγίου Φιλίππου, τα εκκλησάκια κατάμεστα, η βραδιά υπέροχη και ο ιερός βράχος με τον Παρθενώνα να λάμπει με τον προσεγμένο φωτισμό στην καθαρή ατμόσφαιρα. Μετά την μικρή περιφορά γύρω από το ναό του Αγίου Φιλίππου, ο διάσημος πεζόδρομος της Αδριανού γέμισε φίσκα τις γνωστές ταβέρνες του, το καλαμαράκι τηγανητό και το ψητό τυρί, έδιναν τις πρώτες «αμαρτωλές» μυρωδιές, πριν τελειώσει η μεγαλοβδομαδιάτικη νηστεία. Όλα ήταν υπέροχα, μέχρι που μια μεγάλη παρέα αναστατώθηκε από κάτι μελαγχολικό, που είχε προκύψει σε βάρος της. Για την ακρίβεια, μια τσάντα περασμένη στην άκρη της καρέκλας είχε κάνει φτερά,  από το μακρύ χέρι κάποιου λωποδύτη.

Κι’ όταν πλησίασε με ύφος περίλυπο ο εκπρόσωπος του μαγαζιού για να πληροφορηθεί  λεπτομέρειες της θρασύτατης κλοπής, το θέμα άγγιξε μια παράλογη γελοιότητα:

«Κύριε, σχεδόν καθημερινά έχουμε παρόμοια κρούσματα. Και μόνο από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει επί του θέματος στην γειτονιά μας, θεωρούσαμε αυτονόητο το να προσέχατε»!

Το τι περιείχε η τσάντα του θύματος δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όση χρεώνονται εκείνοι που έχουν την αρμοδιότητα να προστατεύουν τους πολίτες και η δουλειά τους είναι να μειώνουν στο μηδέν –αν είναι δυνατόν- την δράση των κλεφτών, ειδικά τώρα που ανοίγει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος και η περιοχή γύρω από το Θησείο και το Μοναστηράκι δέχεται ορδές τουριστών. Προσωπικά, επειδή επισκέπτομαι συχνά τις γειτονιές αυτές, συνήθως βλέπω αστυφύλακες αραχτούς πλάϊ στις σβηστές μοτοσυκλέτες, στην αρχή της Αποστόλου Παύλου. Προφανώς θα πρόκειται για λάτρεις της μουσικής, αφού εκεί πλάι, συνήθως όλο και κάποια ερασιτεχνική μπάντα με όργανα και φωνή, παίζει κομμάτια από όλο τον κόσμο!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Παρά think αλός, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Άριστη εφαρμογή. Υψηλή προστασία, του Νίκου Βασιλειάδη
Από τον Ομάρ στον Αλι αλλά πάντα Μπογκο και λίγα για το μπλε φεγγάρι (σκόρπια κυριακάτικα), του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.